Cifre umflate la Horticultura ca să pară că este pe plus. Ce nereguli s-au mai descoperit

horticultura 3

După plecarea fostului director al Horticultura, o societate aflată în subordinea Primăriei Timișoara, a început o analiză serioasă a datelor financiare. Astfel, a ieșit la iveală că cifrele au fost umflate pentru ca societatea să pară că este pe plus, susține Dominic Fritz.

Consilierii locali din Timișoara au aprobat, marți seara, un proiect de hotărâre cu privire la bilanțul Horticultura pe anul trecut. Societatea se află în subordinea Primăriei Timișoara și are sarcina de a se ocupa de o parte din spațiile verzi din oraș, inclusiv din zona centrală.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, anunță că au fost descoperite tot felul de situații ciudate în cadrul companiei, după plecarea cu scandal a fostului director Andrei Drăgilă.

Din păcate, veți vedea că pe bilanțul de anul trecut este o pierdere de aproximativ un milion de lei. Este o cifră care nu mă bucură, dar mă bucură că această cifră acum este pe masă. Prima iterație a fostei conduceri în ianuarie anul acesta, când ne-a dat o idee despre cum vor fi cifrele pe anul trecut, ne-a spus că o să aibă un profit de aproape 30.000 lei, adică o să fie cu un pic în plus pe anul trecut. Noul Consiliu de Administrație, pe care l-am numit în noiembrie anul trecut, și noua conducere după plecarea domnului Drăgilă a făcut un audit serios, o analiză serioasă a datelor financiare din care a reieșit, printre altele, că la Horticultura, probabil de mai mulți ani, inventarul a fost supraevaluat. Produse dendricole, adică copaci, arbuști, etc, sunt trecute cu o valoare anume în bilanțul Horticulturii și care, de fapt, sunt demult distruse și care nu mai există. În total, în jur de 250.000 lei de material dendricol care nu mai are nicio valoare pentru că este distrus, care a fost trecut în bilanț și asta bineînțeles că trage bilanțul în jos”, a explicat primarul Timișoarei.

1000x100 resita 02

De asemenea, edilul-șef spune că s-au descoperit și pierderi operaționale pe anul trecut, în condițiile în care Horticultura nu a putut onora la timp toate comenzile Primăriei Timișoara, astfel că nu s-au decontat.

Este foarte clar că Horticultura a avut urgent nevoie de un nou management, de o nouă viziune, dar în primul rând de un management profesionalist, care nu se joacă cu cifrele. Mă bucur că acum putem porni pe acest nou drum cu noul Consiliu de Administrație, cu directorul interimar care este momentan acolo putem să pornim cu adevărul pe masă. Este o anchetă internă în curs, cum s-a ajuns la aceste cifre, cum s-a ajuns la aceste pierderi care nu au fost trecute niciunde și vom vedea care vor fi consecințele acestei anchete”, a declarat Dominic Fritz.