Polițistul din Giroc care a primit șpagă pentru restituirea unui teren, trimis în judecată

comuna giroc langa Timisoara

O nouă lovitură pentru mafia imobiliară din Giroc. Pe lângă un om de afaceri, DNA Timișoara a decis să-l trimită în judecată și pe polițistul care a primit șpagă 13.000 euro pentru restituirea unui teren. Omul legii susținea că va reuși acest lucru cu sprijinul a doi parlamentari.

DNA Timișoara lovește din nou în mafia imobiliară din Giroc. Miercuri, reprezentanții instituției au anunțat că un om de afaceri a fost trimis în judecată după ce a vrut să mituiască cu 90.000 de euro un angajat al Primăriei Giroc. Totul în schimbul eliberării a două adeverințe și a documentațiilor necesare pentru construirea unui complex rezidențial.

Iată că, astăzi, DNA Timișoara, a decis să-l trimită în judecată, în stare de arest preventiv, și pe polițistul din Giroc care a primit 13.000 euro șpagă de la un bărbat căruia i-a promis că-l va ajuta să intre în posesia unui teren cu o valoare de 2,4 milioane de euro, cu sprijinul a doi parlamentari.

Polițistul se numește Aurelian Gîrd și este agent la postul din Giroc. Omul legii a fost ridicat de procurorii DNA, în urmă cu două săptămâni, fiind cercetat pentru trafic de influență în formă continuată.

gif card de energie dacus 1000x100

În perioada anterioară datei de 09 august 2021, inculpatul Gîrd Aurelian, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 13.000 euro, pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, acești bani să fie remiși ulterior unui judecător din București. Inculpatul susținea că, în schimbul acestei sume de bani, magistratul ar fi urmat să pronunțe o hotărâre favorabilă în cadrul unui proces civil care avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de teren (10,8 ha situate pe raza comunei Giroc) la care ar fi fost îndreptățită familia martorului. În contextul menționat mai sus, la data de 12 august 2021, în sediul postului de poliție Giroc, inculpatul ar fi primit suma de 64.500 lei, echivalentul a 13.000 euro. Cu aceeași ocazie, inculpatul Gîrd Aurelian a mai pretins de la martor, pentru sine, suprafața de 2.000 mp teren intravilan în localitatea Giroc, precum și suprafața de 20.000 mp teren intravilan situat în aceeași localitate, pentru “colaboratorii” polițistului care urmau să rezolve și să decidă punerea în posesie a terenului respectiv. Terenurile mai sus menționate urmau să fie transferate după ce se obținea punerea în posesie”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/