Aflat pe lista focarelor de coronavirus, Spitalul de Psihiatrie Jebel a primit sprijin din partea Arhiepiscopiei Timișoarei. Au fost donate echipamente de protecție

Echipamente de protecție, dar și scaune pentru persoanele cu dizabilități au fost donate la Spitalul de Psihiatrie Jebel în contextul în care unitatea sanitară se află pe lista focarelor de COVID-19 din județul Timiș. Donațiile au fost făcute de Arhiepiscopia Timișoarei împreună cu Fundația Filantropia. Grija Bisericii se îndreaptă și către personalul medical și auxiliar care își desfășoară activitatea în această unitate spitalicească.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Jebel a fost organizat un nou transport de echipamente de protecție, măști, combinezoane, lenjerie, ochelari, precum și scaune pentru persoanele cu dizabilități. Membri ai Fundației Filantropia, alături personal din cadrul sectorului social al eparhiei, s-au mobilizat pentru a da o mână de ajutor acestei instituții medicale din județul Timiș. Arhiepiscopia Timișoarei, prin grija Părintelui Mitropolit Ioan, va continua să desfășoare și alte activități de ajutorare, precum și acțiuni filantropice, în spitale și așezămintele sociale din județul Timiș. Toate acestea vin să completeze necesarul de echipamente de protecție și alte materiale igienico-sanitare utile în această perioadă pentru unitățile care asigură servicii sociale”, transmit reprezentanții Arhiepiscopiei Timișoarei.

leader board 728 x 90 px

Focarul de coronavirus a fost descoperit în 15 octombrie, când doi pacienți și șase persoane din echipa personalului auxiliar au fost raportați cu infecție. Ulterior, numărul a crescut, iar totalul a ajuns la 19 persoane confirmate cu SARS-CoV-2.

Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel se află în subordinea Ministerului Sănătății și se întinde pe o suprafață de 20 de hectare.

Este o unitate sanitară de monospecialitate, cu paturi distribuite în sistem pavilionar care asigură spitalizare continuă pentru următoarele categorii de bolnavi: bolnavi psihici cu patologie psihiatrică, domiciliați pe raza județului Timiș și care provin din cele 11 județe arondate spitalului: Caras-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Argeș, Olt, Dâmbovița și Teleorman.