Noi materiale sanitare și de protecție vor ajunge în curând în școlile din Reșița

students with masks raising hands at school

Unitățile de învățământ din Reșița urmează să primească o nouă tranșă de materiale sanitare de protecție pentru elevi și profesori, în contextul pandemiei de COVID-19. De acest aspect se ocupă reprezentanții Primăriei Reșița, care urmează să achiziționeze măști, viziere, dezinfectanți și nebulizatoare pentru sălile de clasă, în valoare de 1,4 milioane de lei.

Printr-un proiect cu finanțare europeană, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, municipalitatea de pe Bârzava va pune la dispoziția unităților de învățământ materiale sanitare pentru elevi și dascăli, dar și produse igienico-sanitare necesare pentru dezinfecția spațiilor. Potrivit reprezentanților Primăriei Reșița, contractul cu Autoritatea de Management pentru acest proiect a fost semnat, rămâne doar ca, în perioada următoare, să aibă loc și achiziția propriu-zisă.

Tot contextul pandemiei de COVID-19, municipalitatea a făcut demersuri încă de anul trecut și pentru dotarea unităților de învățământ cu echipamente IT, în valoare de 15 milioane de lei, prin Programul Operațional Competitivitate.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Proiectul depus la acea vreme de municipalitate prevedea atragerea fondurilor europene pentru achiziția unui număr de 7.255 de tablete pentru elevi, 534 de laptopuri pentru activitatea didactică, 534 de camere web pentru conferințe, 534 de tablete grafice pentru profesori, 100 de routere wireless și 299 de table interactive. Spunem prevedea, pentru că, momentan, proiectul se află pe… „lista rezervă”. Ce înseamnă asta? „Se așteaptă rectificarea bugetului pentru axa respectivă. Au fost multe proiecte, iar fondurile insuficiente. Așa că, se așteaptă o rectificare a bugetului.”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița, Andrei Apostol.

Reamintim că, la începutul pandemiei, când elevii au trecut pentru prima dată în sistem online de școală, administrația de pe Bârzava a achiziționat puțin peste 600 de tablete pentru elevii care nu dispuneau la acel moment de astfel de dispozitive. Costurile au fost suportate de Primăria Reșița, iar achiziția a fost făcută în baza solicitărilor primite de municipalitate de la Inspectoratul Școlar Județean.

Rămâne însă de văzut dacă Primăria Reșița va reuși, până la urmă, să implementeze și proiectul privind dotarea unităților de învățământ cu echipamente IT.

banner 970 x 250