VIDEO E oficial! Avem 10 parlamentari

Biroul Electoral Județean Caraș-Severin comunică astăzi rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, cu tot cu redistribuirea mandatelor. Doi sau chiar trei candidați ar avea șanse să ajungă la București, ca să îi reprezinte pe cărășeni.

UPDATE ORA 18.00
BEJ  a prezentat în urmă cu doar câteva momente rezultatele oficiale ale alegerilor din 09 decembrie. La redistribuire, cei care au primit mandate ca să reprezinte județul sunt: Valentin Blănariu (PP-DD) și Valeria Schelean (ARD) la Camera Deputaților. De asemenea, la Senat, Ion Simion Purec a prins un loc în Parlament cu puțin peste 11.000 de voturi.

UPDATE ORA 15.15
Potrivit relatărilor făcute de posturile centrale de televiziune, parlamentarii de Caraș-Severin care vor merge în Parlamentul României prin redistrbuire sunt: Valentin Blănariu și Valeria Schelean, așa cum cotidianul “Express de Banat” a relatat încă de ieri. În plus față de cei doi, pe lista postată pe realitatea.net, mai apare și Ion Simion Purec, în calitate de senator.

Potrivit aceluiași site, Parlamentul României va arăta astfel pentru Caraș-Severin:
Senatori:
Iosif Secășan (USL)
Ion Simion Purec (PP-DD)
Aurel Duruț (USL)

Deputați:
Ion Mocialcă (USL)
Ion Tabugan (USL)
Ion Benga (USL)
Valentin Rusu (USL)
Laurențiu Dan Tocuț (USL)

Valeria Schelean (ARD)
Valentin Blănariu (PP-DD)

UPDATE ORA 14.00Emoții mari pentru candidați
Membrii Biroului Electoral Județean Caraș-Severin au intrat în posesia datelor de la Statistică, pe baza cărora trebuie să facă un calcul final al redistribuirii. Președintele BEJ, Rustin Ciasc explică faptul că procedura este greoaie și complicată, astfel că, de abia în jurul orei 18.00 se pot face noi estimări. Neoficial, este posibil ca un deputat PP-DD să prindă un loc în Parlament, dar nici acest aspect nu este sigur sută la sută.

UPDATE ORA 11.00 În așteptarea rezultatelor

Cotidianul „Express de Banat” te ține la curent și astăzi cu rezultatele finale ale alegerilor parlamentare. În momentul de față, oficialii de la BEJ așteaptă rezultatele pe finale, centralizate pe țară, de la Biroul Electoral Central. Ulterior, aceștia vor trebui să comunice câte voturi au candidații celorlalte partide politice, astfel încât să se poată face redistribuirea mandatelor.

În principiu, candidații Partidului Poporului-Dan Diaconescu, care au obținut cele mai multe voturi din partea alegătorilor, au cele mai mari șanse să ajungă în Parlament. Pe de altă parte însă, la nivel național, Alianța România Dreaptă are un scor mai bun decât PP-DD, astfel că incertitudinea e mare în acest moment. Cel mai sigur lucru este că până acum, Caraș-Severin are deja șapte parlamentari: cei ai USL.

CITEȘTE ȘI: Blănariu și Schelean, favoriți la ocuparea unui post de deputat

Oficialii BEJ spun că rezultatul final, cu tot cu redistribuire, ar putea fi aflat în aproximativ două ore!

Rămâi cu „Express de Banat”. Revenim cu amănunte!

Comments

 1. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

  Multzumiri sincere si din suflet BEJE…

 2. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

  Oana Bejenariu…O PROFESIONISTA…

 3. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

  Ion Mocialcă (USL)

  Ion Tabugan (USL)

  Ion Benga (USL)

  Valentin Rusu (USL)

  Laurențiu Dan Tocuț (USL) …nu scapati de Valentin Blanariu nici la Bucuresti.,..suntem cu ochii pe voi…