Alt val de zăpadă asupra județului!

De astăzi se instalează codul galben de ninsori abundente pe toată zona de vest a țării. Meteorologii anunță că aceste două zile vor adăuga un strat consistent de zăpadă peste cel deja existent.

După ce s-a instalat bine în județ, iarna se dă în spectacol astăzi și mâine cu ninsori în tot vestul țării. Cantitatea de precipitații va fi de aproximativ 10-15 litri/mp. Astfel, pentru cei care doresc să pornească la drum în zilele următoare trebuie să aibă în vedere că ninsorile sunt anunțate de astăzi de la ora 12:00 până mâine la ora 12:00.

Măsurile luate de autoritățile locale și județene pentru această perioadă cu zăpadă au fost prompte. În timpul ninsorilor din acest sfârșit de săptămână, reprezentanții Primăriei Reșița s-au întâlnit din trei în trei ore împreună cu Comandamentul de Iarnă al orașului pentru a verifica îndeaproape cum se circulă pe drumurile publice. De asemenea, la nivelul Instituției Prefectului Județului Caraș-Severin au avut loc întâlniri pentru a asigura că ninsorile abundente nu blochează drumurile județene.

Zăpada este urmată de ger. De joi sunt anunțate 20 de grade cu minus în toată zona de vest. Așadar, cărășenii trebuie să fie precauți și să se pregătească pentru următoarea perioadă de iarnă grea. Aceștia sunt sfătuiți să dețină la îndemână unelte pentru deszăpezire, să nu plece la drum lung fără lanțuri și lopată, să aibe la îndemână mijloace de iluminat independente și să nu uite de mânuși, căciulă și fular atunci când ies afară.