„USL şi-a îndeplinit obiectivul politic”

Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, cel care a fost şi şeful de campanie electorală a USL în Caraş-Severin, susţine că această alianţă şi-a îndeplinit obiectivul propus, câştigând toate cele şapte colegii din judeţ.

„Atunci când am enunţat posibilitatea de a obţine şapte parlamentari, din şapte, anumite persoane, mai mult sau mai puţin inspirate, au zâmbit, iată că acest lucru se împlineşte, USL obţine în Caraş-Severin şapte mandate din şapte, respectiv, peste 57% din voturi exprimate pentru Camera Deputaţilor, peste 62% din voturile exprimate pentru Senatul României. Practic, ne îndeplinim obiectivul politic pe care l-am avut pentru această campanie. A fost o campanie persărată, în anumite momente, de atitudini nepotrivite din partea unor candidaţi şi a unor organizatori de campanie, nu seminificative, dar până la urmă şi în Caraş-Severin, ca de altfel în România, votul electoratului spune totul. Este o victorie clară, care permite, cred eu, la nivel naţional, îndeplinirea programului ambiţios de guvernare şi de reaşezare a României pe baze proprii ale acestui moment. Reaşezarea României pe baza unei noi Constituţii, deoarece, eu cred că foarte rapid va trebui începută această acţiune de elaborare şi de adoptare a unei noi legi fundamentale”, a declarat luni, Sorin Frunzăverde, la Palatul Administrativ.

Vicepreşedintele PNL consideră că există o determinare la nivelul întregii clase politice, în ceea ce priveşte adoptarea unei noi Constituţii.

„Aceasta, însă, nu trebuie făcută în grabă şi forţând demersul în sine, ci prin consultările forţelor politice, printr-o dezbatere serioasă în Parlament, ulterior printr-o dezbatere publică, iar mai apoi, organizat un referendum”, a subliniat Frunzăverde.

Revenind la rezultatul alegerilor, la nivelul judeţului Caraş-Severin, dacă ARD a obţinut un procent aşteptat, PP-DD a făcut un scor bun faţă de ceea ce se estima.

După cum afirmă vicepreşedintele PNL, nu este exclus, ca în legislativul de la Bucureşti să mai acceadă încă doi sau chiar trei reprezentanţi ai PP-DD şi ARD, ceea ce este un lucru bun pentru judeţul Caraş-Severin.

„Oricum, este un Guvern care se va aşeza pe o majoritate parlamentară confortabilă, ceea ce înseamnă o garanţie a unei bune guvernări. Această majoritate va crea premisa în legislativ a realizării programului de guvernare pe care ni l-am propus şi care este unul responsabil, orientat spre nevoile reale ale românilor, dar şi spre modernizarea statului. Nu întâmplător, printre priorităţi se află sănătatea, educaţia, pensiile, salariile, infrastructura sau depolitizarea justiţiei”, a precizat vicepreşedintele PNL.

În altă ordine de idei, Sorin Frunzăverde este de părere că Victor Ponta va fi, cu siguranţă, premier.

De asemenea, vicepreşedintele PNL afirmă că preşedintele Traian Băsescu nu are vreun motiv în a nu-l nominaliza pe Victor Ponta ca şef al Guvernului.