Spre disperarea ziariştilor

Am fost ieri la vot şi am votat împotriva lui Băsescu Traian. Bineînţeles, votul meu contează. N-au decât să vină turme de procurori să mă ancheteze. Recunosc tot, apoi bem o răchie. Şi dacă n-o fi NUP, la zdup, aşa cum îmi tot doreşte un bou, care semnează PAKATOS. M-am uitat în toate dicţionarele pe care le am şi n-am găsit nicăieri ce înseamnă PAKATOS. Să-l sărim însă pe acest … nu ştiu cum să-i zic, dar care e nimic (sunt foarte mândru de rimele mele). A nins. A nins frumos, ca-n poveşti. Cetăţenii şi-au pus costumele de votare şi au înotat prin nămeţi, să se lupte cu zmeul. Nici nu era mare lucru. Nu mai e zmeul de altădată, acum e un zmeu răpciugos şi jumulit ca o găină de Gostat. La ora la care însăilez această poveste, habar n-am de niciun rezultat, nici oficial, nici neoficial. Dar nu-mi fac griji. Lumea a ieşit la vot. Chiar dacă drumurile din vest, est şi unde se pune harta în cui erau pline de zăpadă şi bătea vântul. Chiar dacă s-a mai întrerupt lumina prin unele localităţi. Să ne amintim însă că omenirea a dat cele mai mari opere şi capodopere la lumina lumânării. Aşa că nu există niciun motiv ca respectivii cetăţeni din respectivele localităţi să nu tragă şi ei o capodoperă de şut zmeului cel răpănos. Drept urmare, procurorii s-au reorientat şi după ce mi-au lichidat toată răchia s-au dus după răufăcătorii adevăraţi. Pe la ora optâşpe, văd pe sticlă, că în Timiş votaseră doar vreo douăzeci la sută din alegători. Vasile Blaga, unul din capetele blegi ale zmeului, o fi ajuns să voteze? Că ultimele ştiri erau că se înzăpezise pe undeva în drum spre Timişoara. Precis USL-ul i-a făcut-o. Mai grav pentru el e că prin nici un sat din jur n-a primit o ţuică fiartă şi o vorbă bună. Mai mult. Auzind oamenii că vine, au ascuns cârnaţii, slăninile şi caltaboşii, au pustiit câmpiile şi au otrăvit fântânile. S-au încuiat prin beciuri şi i-au strigat nu mai bate, nu suntem acasă. Degeaba le-a explicat că le-a tăiat salariile, le-a furat pensiile şi toate indemnizaţiile în interesul lor, nimic, nu suntem acasă şi nu suntem acasă. Dar Pomădatu? Ce-o mai fi făcând Pomădatu? Îşi unge buzele cu strugurel? Dacă i-o mai fi rămas ceva din ce-a furat din banii românilor. Dacă nu … Da. Domnilor procurori, iaca, v-am dat o direcţie. Şi-n drum, băgaţi-l în porţie şi pe  Blaga, că a îngheţat ca un ăla pe uliţă. Fiţi umani. Aşa cum a fost şi el. Acum, cad pe gânduri. Cum naiba, la aceste alegeri nu s-a întâmplat nimic spectaculos? Ziariştii sunt disperaţi. Ca şi zmeul. De unde să scoată milioane de hoţi? În schimb, la români, bucurii fără număr.

 

Comments

 1. Vasile says:

  Imi amintesc ce reactie ati avut la aflarea rezultatelor din 2004. Eram in redactie la Noul Val din Banat si il urati efectiv pe Basescu. Deci optiunile dumneavoastra politice sunt vechi. Asa cum sunteti si dumneavoastra. Dar inca nu va vine sa credeti

 2. geo says:

  procentul celor prezenti la vot cred ca spune totul! usl a castigat dar majoritatea romanilor au boicotat actuala clasa politica! asa ca mai usor euforia. ganditi-va la asta !

 3. cristina says:

  care euforie?!

 4. cristina says:

  Ori eşti beat când te cerţi cu Cavadia, ori suferi de prostie agresivă. Ori…ambele? Chiar eşti încântat de felul în care scrii? Total abject! De ce trebuie să citim cu toţii porcăriile tale? Mă mir că te rabdă cei de la “Express!” Mai tot timpul ameniţi sau înjuri pe careva şi atunci te miri şi mai şi eşti revoltat că sunt jigniţi boii când sunt comparaţi cu tine. În afară de asta, de unde ştii cât de securist şi pupincurist e cineva? Îi etichetezi pe toţi, cunoscându-te pe tine?
  Îmi erai chiar simpatic, dar întreci măsura. Cred că te-am supraapreciat! Mai revizuieşte-te!

 5. cristina says:

  Chiar! Cum gândeşte un om nou? De fapt, nu toţi ne învechim la un moment dat?
  Şi nu cred că ura faţă de Băsescu e învechită. Încă nu am uitat referendumul…

 6. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

  ca a fost securist,stie toata lumea,ca e bashinos,il vezi,e problema ta cat sau cum apreciezi un om,dar nu vad legatura a ceea ce-am scris eu,cu supraevaluarea?
  spune-mi ce problema ai ca poate reusesc,sau macar incerc sa te ajut sa ti-o rezolvi…daca un troglodit isi permite sa ma fac bou,ii fut familia in gura,evident…si-am fost atat de barbat sa-i spun securistului numele meu real,asta ca sa vada ca nu mi-e deloc frica de un dobitoc,dobitoc caruia o sa-i fac mari bucurii,in instantze…ca sa vada ca pe mine ma tzine…si ca el e un lache de cocosat securist…nu de alta,dar m-am hotarat sa-l ajut sa-si puna ,,pixul in cui”…CA POT…D’aia…;)

 7. cristina says:

  Mă bucur pentru tine că POŢI! Ai un pic grijă cum vorbeşti de famiile altora şi mai gândeşte-te şi la a ta. Probleme nu am eu. Probleme ai tu, prin felul în care te exprimi şi te manifeşti. Boi, dobitoci…v-a molipsit Băse cu limbajul lui. Şi până la proba contrarie, nu mă poţi convinge că unul sau altul a fost securist. Cum poţi dovedi asta? Oricum tu ai început bâlciul ăsta. Nu cumva culegi ce ai semănat?
  Hai să nu ne batem joc de “Express” prin felul în care comentăm! Chiar îi citesc cu plăcere! Bănăţenii sunt oameni cu mult bun simţ. Nu vrei să fii tocmai tu excepţia care nu întăreşte regula. Am crezut mereu că eşti inteligent şi că poţi avea replici pe măsură. De la o vreme, ai cam luat-o razna. Recunoşti?