Afacerile studenților din Timișoara, finanțate cu 3,5 milioane euro

afacerile studentilor din timisoara finantate
gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Universitatea Politehnica Timișoara a finanțat cu peste 3,5 milioane de euro afacerile unor studenți.

Universitatea Politehnica Timișoara a derulat două proiecte prin fonduri europene prin care 41 de tineri au primit finanțare pentru a dezvolta o afacere.

Tinerii au pornit afaceri în domenii precum tehnologie, construcții, arhitectură și multe altele.

Finanțările provin din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, unde UPT a câștigat două proiecte: StartUPT (Innotech Student) și SUS Rural. În total au fost create 171 de locuri de muncă, iar noile firme activează în regiunea de vest a României.

„În ultimii ani am observat un interes pentru antreprenoriat din partea studenților și trebuie să facem în așa fel încât să le creăm oportunități. Cu toate acestea, am constatat că deși studenții sunt plini de idei inovatoare, adesea le lipsește curajul sau impulsul necesar pentru a transforma aceste idei în afaceri de succes. Am reușit să finanțăm aceste start up-uri, care deja activează de mai bine de un an în piață și oferă o gamă largă de servicii”, a declarat rectorul Universității Politehnica Timișoara, Florin Drăgan.

Firmele care au primit finanțarea prin programul StartUPT au avut o cifră de afaceri de 600.000 de euro, în primele 11 luni ale acestui an.

Finanțările UPT, salvarea tinerilor antreprenori

Specialiștii Universității Politehnica Timișoara au fost alături de ei și i-au sprijinit și mentorat în orice fel de problemă ce a apărut în cadrul firmei, de la momentul înființării până în prezent.

„Cu ajutorul finanțării mi-am deschis un birou de arhitectură și am reușit să achiziționez toate echipamentele și soft-urile necesare, care sunt destul de costisitoare și ar fi fost dificil să susțin investiția din fonduri proprii. Ca tânăr arhitect este foarte greu să intri în piață, pentru că de obicei în acest domeniu clienții se bazează pe recomandări. Afacerea funcționează pentru că am reușit să îmbin arhitectura cu tehnologia: cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală (VR) le arăt exact cum ar arăta locuința lor. Momentan am un punct de lucru în Caraș-Severin, însă pentru că am proiecte în toată zona de vest a țării, doresc să mă extind și la Timișoara”, a declarat Laura Florei, beneficiar în proiectul StartUPT.

 afacerile studentilor din timisoara finantate

„În anul 2020, când s-a instaurat starea de urgență din cauza pandemiei, am fost trimis în șomaj tehnic de către angajator chiar dacă lucram în acel moment la mai multe proiecte, astfel mi-a dat seamă că trebuie să fiu propriul anagajat și să nu mai depind de un șef. Am realizat un plan de afaceri pentru o firmă ce oferă servicii de proiectare și asistență tehnică în domeniul construcțiilor, iar prin programul StartUPT am primit o finanțare de aproape 40.000 de euro”, spune Florin-Radu Bene, beneficiar StartUPT.

Firmele ce au primit finanțare prin al doilea proiect derulat de Universitatea Politehnica Timișoara au avut și ele o cifră de afaceri de aproape 250.000 de euro, în primele 11 luni ale acestui an.

 

zpd publicitate Timisoara banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/