În ciuda faptului că există nenumărate lucruri de care poate fi mândru în anii de mandat, primarul orașului de la malul Dunării are totuși o satisfacție majoră atunci când vine vorba de eficacitatea aparatului de specialitate din cadrul administrației publice locale, echipă fără de care nu ar fi reușit să finalizeze o bună parte din proiectele gândite pentru urbe.
„Dincolo de multe zone de satisfacție, după patru ani, pot spune că echipa din primărie funcționează. Primarul, să spunem așa, este un pilot care are nevoie de o mașină. Acea mașină înseamnă aparatul administrativ. După patru ani, pot spune că deja schimbăm viteza în a treia, a patra și sperăm chiar în viteza a cincea, după ce, la început, am luat o administrație publică prea puțin motivată. Am venit cu câteva upgrade-uri pe acest segment, mă refer la colegii noi din echipă, dar am reușit să redescopăr și să fac în așa fel încât să se afirme câțiva dintre colegii mei mai vechi, cu o experiență de 10-15 ani în administrația publică. Pe acest segment, pot spune că am reușit doar pentru că aveam experiența din mediul privat, unde echipa e mai importantă decât tine ca patron, ca manager. Acest lucru am vrut și am reușit să-l aplic și aici. Sunt mândru de ei și de modul în care văd lucrurile.”, a subliniat Adrian Torma.
Mai mult, edilul-șef a vorbit și despre modul în care a reușit să-i determine pe cei din jurul acestuia să înțeleagă că activitatea pe care o desfășoară nu are un orar fix atunci când vine vorba de rezolvarea promptă a problemelor comunității, social-democratul dând aici ca exemplu mobilitatea de care a dat dovadă echipa sa în soluționarea anumitor defecțiuni pe segmentul iluminatului public din câteva zone ale orașului, asta deși toată lumea era obișnuită să-și încheie ziua de lucru în jurul orei 16.00:
„Chiar zilele trecute discutam pe grupurile de WhatsApp cu colegii de la Poliția Locală și cu cei care răspund de iluminatul public pentru că aveam câteva probleme într-o anumită zonă. Deși era ora 20.00, colegii mei erau activi la acea oră și au înțeles că ceea ce eu le solicit este spre binele nostru, al comunității. Faptul că, știm noi, în administrația publică, se spune că lucrăm până la ora 16.00, iată că la ora 20.00 am putut comunica activ cu colegii care au plecat pe teren să verifice câteva zone unde exista informația că lucrurile nu funcționează bine. Faptul că există o echipă înseamnă că s-au întâmplat și multe lucruri frumoase”.
(E).