Flavius Nedelcea explică de ce este supărat Romeo Dunca pe el și pe conducerea Consiliului Județean

Disputa dintre omul de afaceri Romeo Dunca și conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin, presărată pe alocuri cu acuze, limbaj nepotrivit, dezmințiri ș.a.m.d. își are rădăcinile în trecut. Mai precis, în momentul în care Consiliul Județean Caraș-Severin, condus la acea vreme de Sorin Frunzăverde, a intrat într-o asociere cu una dintre firmele familiei Dunca.

Vicepreședintele de acum al Consiliului Județean, Flavius Nedelcea, consilier județean și la vremea respectivă, povestește șirul unor evenimente consumate în timp, încercând să explice de ce Romeo Dunca este supărat pe el.

„În anul 2013, spre finele anului, eu fiind consilier județean, pe holurile Consiliului Județean se prezenta domnul Dunca stând pe la ușa președintelui de la acea vreme a Consiliului Județean. Evident că bănuiam că se va face ceva. Îmi aduc aminte că într-o ședință a fost un laudatio de nu vă puteți imagina la adresa președintelui de atunci (Sorin Frunzăverde, n.r.) care, culmea, recent a fost blamat împreună cu angajații din Consiliul Județean de același personaj.”, povestește Nedelcea.

Actualul vicepreședinte al Consiliului Județean spune că în anul 2014, în luna iunie, s-a trezit la o ședință de Consiliu Județean cu un proiect de hotărâre pus pe masă în regim de urgență. „Era vorba despre o asociere în participație cu Nordica Turism, înființată prin 2011, dacă nu mă înșel, de către domnul Dunca Romeo Dan, care era și directorul general al acelei societăți. La acea dată, șapte consilieri județeni s-au abținut de la vot, inclusiv eu, pentru că proiectul de hotărâre a fost băgat în regim de urgență, iar suma trecută în proiect pe mine m-a derutat în primă fază. Era de 4.300.000 de euro adusă de un investitor care în asociere cu Consiliul Județean dorea să facă o pârtie ultramodernă pe Muntele Mic. Evident, motivul pentru care m-am abținut la acea dată a fost dorința mea de a afla mai multe detalii despre aceasta. Consiliul Județean avea de făcut un racord electric de la cota 1.400 la cota 1.800, o parcare de 250 de locuri care era estimată la 10.000 de euro, racordul estimat la 88.000 de euro și mai era o solicitare ca pe întreaga perioadă (perioada contractuală era de 10 ani), să asigurăm deszăpezirea drumului care oricum se va face pentru că este în patrimoniul Consiliului Județean.

Trei mari obligații pentru Consiliul Județean. Și atenție, aici în contract se spune așa: «aportul în bani al participantului secund se cifrează la aproximativ 98.000 de euro». Iar pentru domnul Dunca prin Nordica era vehiculată suma de 4.300.000 de euro, o sumă prin care trebuia să se atingă următoarele obiective: o instalație electrică de nocturnă, o instalație de zăpadă și instalația de cablu propriu-zisă pe care urma să fie pus telescaunul. Atunci am zis că este ceva ce nu se va realiza. Nu am crezut că se poate realiza acest proiect.”, explică Flavius Nedelcea gestul său de la vremea respectivă.

(E)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/