Timișoara 2023: Grant de mobilitate de un milion de lei pentru profesioniștii din sectorul cultural

La Timisoara fprogram de finantare pentru mobilitatea artistilor
po 1000x100px (3)

În cadrul programului Timișoara 2023, profesioniștii din sectorul cultural pot aplica pentru un grant de mobilitate, a cărui valoare totală este de un milion de lei.

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara anunță că lansează un grant de mobilitate, în premieră în România, în cadrul programului „Power Station++”. Acesta este intitulat „Mobilități pentru profesioniști din sectorul cultural”.

Programul se adresează profesioniștilor români sau străini din sectorul cultural, indiferent de statutul de angajat sau freelancer: artiști, manageri culturali, producători, curatori, critici de artă, manageri financiari, mediatori culturali, cercetători, profesioniști în domeniul comunicării culturale, profesioniști în domeniul politicilor culturale, alte ocupații din zona suportului tehnic sau administrativ pentru scena culturală”, a informat instituția.

Buget si finanțare europeană

Bugetul disponibil este de un milion de lei, finanțare nerambursabilă din sume de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii. Potrivit Centrului de Proiecte, programul finanțează stagii de formare și granturi de călătorie, care vor contribui la conectarea și colaborarea internațională a artiștilor și profesioniștilor din domeniul cultural. Înscrierile se pot realiza începând cu data de 2 octombrie, iar programul rămâne deschis până la epuizarea fondului alocat, dar nu mai târziu de 15 aprilie 2024.

1000x200 dacus 02

Mobilitățile pot să se deruleze oriunde în lume, dar sunt încurajate cele care se desfășoară în orașe actuale sau viitoare Capitale Europene ale Culturii.

Programul arată determinarea Timișoarei de a crește vitalitatea întregului ecosistem cultural local, de la organizații și proiecte mari, de tradiție și de referință pentru oraș, la actorii culturali individuali. Programul de finanțare Power Station++ / Mobilități pentru profesioniști din sectorul cultural completează programul Energie! Burse de creație și este prima schemă de sprijin financiar pentru stagii profesionale și granturi de călătorie a unui oraș din România, lansat cu o deschidere națională și internațională maximă”, a declarat Alexandra-Maria Rigler, directorul Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Informații detaliate despre program se găsesc AICI!

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px