Lauda promisiunilor. Ionuț Stroe (PNL): „Aș fi mândru să locuiesc într-un oraș care va avea o polivalentă cu 16.000 de locuri”

Ministrul Tineretului și Sportului declară că Timișoara se suprapune perfect obiectivelor definite la nivel guvernamental în ceea ce privește sportul, iar în context laudă intențiile autorităților locale de a amenaja mai multe complexuri sportive. Primarul Nicolae Robu are încă din 2012 în plan realizarea acestora. Niciunul nu este gata. 

Prezent la Timișoara în campanie electorală, Ionuț Stroe, ministrul Turismului și Sportului, a lăudat inițiativele locale de realizare a unei săli polivalente cu 16 mii de locuri, a unui stadion cu 15 mii de locuri și a altor complexuri sportive în mai multe cartiere din oraș.

„Aș fi mândru să locuiesc într-un oraș care va avea o polivalentă cu 16.000 de locuri. Veți așeza Timișoara ca și capitală a sportului românesc când veți realiza acest obiectiv. Din punctul meu de vedere, este esențial, în condițiile în care Capitala țării nu are o asemenea polivalentă. Practic, Timișoara ar fi centru de interes al sportului românesc de sală. M-aș simți foarte mândru și drag când voi reveni pentru, de exemplu, a inaugura arena istorică «Dan Păltinișanu». Aveți tot sprijinul nostru pentru a realiza această mare investiție prin CNI. (…) Cred că foarte multe echipe din regiune vor beneficia de pe urma acestei investiții – un stadion de 15.000 de locuri realizat din resurse proprii, foarte adaptat competițiilor interne. (…) Timișoara este un exemplu care se suprapune perfect intereselor și obiectivelor definite și de noi la nivel de Guvern în ceea ce privește sportul. Ca ministru al Sportului, mă interesează mai puțin zona de înaltă performanță și mai mult ce se întâmplă la nivel de masă”, a spus Ionuț Stroe.

Promisiunea realizării mai multor complexuri sportive în Timișoara există încă din 2012, confirmă Nicolae Robu, primarul orașului. ”Pentru unul din ele, complexul sportiv și de agrement din Calea Lipovei am și organizat o dată licitația pentru execuție. Din păcate s-a prezentat o singură firmă care nu îndeplinea condițiile elementare să fie eligibilă și acum suntem din nou la licitație. Ăsta este proiectul cel mai avansat”, a spus Nicolae Robu.

Pentru sala polivalentă cu 16.000 de locuri, cele 12 oferte depuse în cadrul licitației sunt în analiză tehnică la CNI, iar stadionul ”Dan Păltinișanu” are elaborat un studiu de prefezabilitate. În privința stadionului de 15.000 de locuri, ”documentația a fost predată pentru lansarea licitației de execuție”, spune primarul în funcție: „merge documentația la SEAP, se va intra pe procedura legală și la sfârșitul anului 2021 sper să îl putem inaugura.” Alte două promisiuni lansate sunt realizarea unui stadion de atletism și a unei piste de canotaj.

(E)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/