„Reșițenii au încredere în ei înșiși! Acest lucru generează schimbarea pozitivă în comunitate”

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Ioan Popa percepe evoluțiile din Reșița în manieră emoțională și rațională. Primarul este mândru că vede mai multă încredere a cetățenilor în ei înșiși și spune că tot mai mulți oameni vor să rămână ori să vină la Reșița, în loc să plece spre alte meleaguri.

Primarul simte aerul de încredere în propriile puteri ale orașului și spune că a câștigat votul chiar și celor care i-au considerat agenda demnă de un „nebun”. „Schimbarea emoțională pe care sunt convins că am reușit să o realizez în oraș în acești patru ani este că am reușit în proporție covârșitoare să le redau reșițenilor încrederea în ei, pentru că până la urmă nimic nu faci singur ca primar.

Totul se face în echipă, totul se face cu oameni, totul se face cu comunitatea. Ceea ce simt eu și merg pe stradă, mai dau câte un pliant cu Romeo Dunca, eu sunt îmbrăcat în tricou galben și susțin Romeo Dunca, el e îmbrăcat în tricou albastru și susține Ioan Popa, în întâlnirile pe care le-am avut cu reșițenii văd că oamenii au încredere în ei înșiși. Acesta este cel mai important lucru care generează schimbare pozitivă într-o comunitate. Nu toți cei care m-au crezut nebun îmi spun că așa m-au crezut, dar sunt mulți care astăzi recunosc și văd și în comentarii că nu m-au votat, dar merg să mă voteze cu două mâini. Dacă reșițenii cred în ei înșiși, cu siguranță vom face treabă bună în viitor”.

Primarul Popa argumentează că plusul material adus Reșiței se poate vedea în prețurile actuale ale apartamentelor comparativ cu prețurile din 2016. Trendul arată că reșițenii sunt mai reticenți în a vinde și tot mai mulți români își doresc o locuință în oraș.

„Schimbarea rațională este foarte simplă. Mergeți în 2016 și uitați-vă în statistici la prețul de vânzare al apartamentelor în Reșița. Dacă vă uitați comparativ, o să vedeți o creștere cu 30%. Să mă ierte Dumnezeu, dar dacă acest parametru matematic nu este relevant, atunci nu știu ce alte date statistice poți să dai cuiva ca să înțeleagă că a crescut interesul pentru Reșița, pentru oraș și că oamenii se gândesc mai puțin să vândă și mai mult să cumpere. Au apărut sâmburi care determină reșițenii să nu mai abandoneze orașul și să aibă încredere în el. Mai mult decât atât, cunosc oameni care s-au întors în oraș ori din străinătate, ori din Timișoara sau din alte locuri. Am constatat cu bucurie că un cuplu din București pe care eu l-am căsătorit și a avut flotant în Reșița și i-am căsătorit la stemă în Poiana Golului, în urmă cu două luni și-au luat un apartament și s-au mutat la Reșița, lucru care nu poate decât să mă bucure”, explică Ioan Popa.

Printre cei care s-au mutat la Reșița recent este și candidatul PNL pentru Consiliul Județean Caraș-Severin. Ioan Popa speră că Romeo Dunca va câștiga în Câlnic, unde figurează drept locuitor.

„Romeo Dunca s-a mutat într-adevăr la Reșița, e câlnicean, sper să avem și voturi acolo la Câlnic pentru că în 2016 a fost un dezastru, deși eu am socrii din Câlnic și am crezut că sunt adoptat drept câlnicean. Sper să câștige voturi multe acolo. În Banat, la țară, casele sunt într-o formă rectangulară. Întotdeauna e casa, partea mare la stradă, pe laterală stau părinții sau bunicii și în spate sunt hoarele, cum se zice în Banat. Acea casă de la Câlnic are două «apartamente», într-unul stătea cumnata mea, Flavia, care s-a mutat la Brașov de vreo doi ani și apartamentul ei a fost preluat de Romeo. Stă foarte bine acolo, îi mai trec tirurile câteodată prin față și fac gălăgie, dar cred că s-a obișnuit”, a povestit primarul Popa, în stilul său caracteristic.


(E)

1000x100 (4)
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/