Adrian Torma, după încă o şedinţă cu cântec: „Ei votează doar când nu contează! Este o opoziţie împotriva cetăţenilor oraşului!”

Proiectul de hotărâre de la Moldova Nouă privind încheierea căsătoriilor în afara sediului special destinat acestui scop a generat discuţii aprinse în şedinţa Consiliului Local. Dar măcar acesta a fost aprobat, nu ca altele…

Nemulţumirea consilierilor s-a datorat sumei care urmează să le fie percepută tinerilor care vor să se căsătorească în altă zonă din oraş: 800 de lei. Iniţiatorul proiectului, primarul Adrian Torma, a venit însă cu argumente.

„Dacă alegi să dai 30.000 lei pentru muzică la nuntă, înseamnă că îţi poţi permite 800 de lei – taxa pentru oficierea căsătoriei în alt loc. Este o poftă a tinerilor, nicidecum obligaţie. Este un moft, iar moftul se plăteşte!”, a punctat primarul Adrian Torma.

CITEŞTE ŞI: Afară plouă liniștit, în ședința de Consiliu Local arde focul!

Nu a întrunit însă voturile necesare proiectul de hotărâre privind închirierea, prin licitaţie publică, a unui teren aparţinând domeniului privat de interes local al oraşului Moldova Nouă, situat pe strada Sf. Varvara (Port industrial). „Aceeaşi iniţiativă au avut-o şi administraţiile din urmă, mai ales Matei Lupu, însă nu au avut curajul să o pună în aplicare. Acum, când eu am venit cu soluţia pentru rezolvarea problemei de trafic pe Sf. Varvara (cu parcare în zona portului), nu avem cvorum. Dacă e să percepem taxă, consilierii nu doresc, dacă e să facem parcare şi să o acordăm prin licitaţie aducând în bugetul local undeva la 400 milioane de lei pe an, nici asta nu vor. De fapt, ei nu vor să rezolve niciuna din problemele primăriei”, concluzionează primarul.

Aprobarea alocării sumei de 28.000 lei, din bugetul local, către Grădiniţa Sf. Stelian pentru achitarea lucrării „Reabilitare sală de mese“ a fost singurul proiect amânat din ordinea de zi. „Cel mai grav lucru este că, astăzi, am constatat că mi s-au adus nişte documente, unde se pare că există o problemă de deturnare a fondurilor la Grădiniţa Sf. Stelian. Acolo s-au făcut cheltuieli din banii pe cost standard de elev. Acele cheltuieli ar fi trebuit să fie făcute exclusiv de către noi, în conformitate cu legislaţia în vigoare, având în vedere că respectiva clădire se află în posesia primăriei. Consilierii PNL au găsit lacune în cadrul acestui proiect, de aceea, împreună cu colegii mei din aparatul de specialitate, am hotărât retragerea proiectului de pe ordinea de zi”, justifică edilul.

Respingerea câtorva proiecte importante pentru bugetul local de către consilierii PSD şi PV îl face pe Torma să tragă concluzia acestei şedinţe: „Aceştia votează doar acolo unde nu contează decizia lor. Se opun oricărui lucru şi, ceea ce e cel mai grav, nu vin cu amendamente în şedinţele de comisie sau înainte de a începe şedinţa. Nu votează sau se abţin, nu-şi motivează decizia! Pur şi simplu, menţin opoziţia de dragul opoziţiei. Este o opoziţie împotriva cetăţenilor oraşului!”.