Adrian Torma: „Două treimi din suprafața agricolă a României ar trebui protejată prin intermediul lizierelor”

torma adrian, senator psd, candidat pentru primaria moldova noua

Senatorul Adrian Torma a ridicat problema deșertificării către ministrul Agriculturii și a cerut clarificări despre finanțarea perdelelor forestiere pentru protejarea terenurilor.

Deșertificare este un pericol tot mai mare pentru agricultorii români. Una dintre soluțiile pentru a proteja mediul și recoltele este crearea unor perdele forestiere care să fie plantate strategic în apropierea terenurilor. Factorii climatici, seceta, eroziunea solului pot fi combătuți în timp ce culturile agricole sunt protejate.

Senatorul PSD Adrian Torma l-a interpelat pe ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, cu privire la modul în care sunt finanțate perdelele forestiere.

„În prezent, aproximativ două treimi din suprafața agricolă a României ar trebui protejată prin intermediul acestor liziere. Astfel, vă rog să îmi transmiteți ce fonduri sunt disponibile pentru fermieri sau autorități publice locale în vederea reînființării acestor perdele forestiere de agro protecție, care este valoarea disponibilă a fondurilor și câte UAT-uri au aplicat deja pentru obținerea finanțării. De asemenea, vă rog să îmi transmiteți câte localități beneficiază deja de funcționalitatea acestor perdele forestiere de agro protecție la nivelul fiecărui județ situat în regiunile agricole din zonele Podișului Moldovei, Depresiunea Colinară a Transilvaniei, Podișul Dobrogei și a Câmpiei Române sau a Câmpiei de Vest”, a transmis senatorul Adrian Torma către ministrul Florin Barbu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/