Adrian Torma: „De zece ani ne tot minte şi nu face nimic!”

Preşedintele PNL Moldova Nouă, Adrian Torma, a replicat în termeni duri după ce primarul Matei Lupu îi acuzase pe consilierii locali liberali că votează politic, în detrimentul cetăţenilor oraşului.

Edilul-şef al oraşului de la Dunăre a catalogat atitudinea liberalilor în plen atunci când s-au pus în discuţie anumite rectificări bugetare drept o bătaie de joc la adresa cetăţeanului. Adrian Torma i-a răspuns astăzi primarului, pe un ton la fel de dur. „Într-adevăr, este bătaie de joc, dar din păcate bătaia de joc este din partea primarului şi consilierilor PSD, care în continuare mint cu neruşinare cetăţenii oraşului Moldova Nouă, manipulându-i. Puţină lume cunoaşte faptul că domnul Lupu, conform stagiului militar efectuat la o unitate specială în perioada Comunismului, este un iniţiat în arta manipulării şi a minciunii. În articolul din Express de Banat, acesta foloseşte metodele specifice denaturând adevărul, prezentând lucrurile în mod superficial, evitând să intre în detalii, pentru a disimula adevărul. În esenţă, respingerea proiectelor de pe Ordinea de zi din 31 octombrie a fost cauzată nu de reavoinţa consilierilor PNL, ci de prezentarea unor date incomplete, date ce atrag nulitatea actelor respective”, a afirmat preşedintele PNL din Clisura Dunării.
Torma a ţinut să răspundă punct cu punct acuzaţiilor formulate de primarul Lupu. „Legat de proiectul privind vânzarea unei locuinţe din fondul locativ de stat către numitul Sporea Constantin, care nu e membru PNL, ceea ce oricum nu este important, acesta a solicitat atribuirea locuinţei pe o sumă de 5.400 de euro, urmând să achite doar zece la sută, nu întreaga sumă. Restul ratelor le-ar fi plătit în 25 de ani, cu o dobândă mult sub dobânda bancară. Consilierii locali au considerat de cuviinţă să consulte un avocat şi l-am găsit chiar în cadrul Consiliului Local. Doamna consilier independent, Praja Dolici, fost PSD, care ne-a învederat faptul că actul juridic care însoţeşte tranzacţionarea oricărui imobil este Extrasul de carte funciară, act pe care domnul primar şi oamenii din primărie nu au fost în stare să-l pună la dispoziţie. Niciun apartament din blocul nr.10 nu este intabulat, ele nu sunt proprietatea Primăriei. Cum poate să vândă Primăria un bun care nu este al ei?!”, a justificat Torma.
Să spună adevărul!
Mergând mai departe, liderul liberal a explicat votul colegilor de partid şi în cazul altor proiecte de pe ordinea de zi a celei mai recente şedinţe de Consiliu Local: „Legat de proiectul cu salariile din instituţiile de stat, îl anunţăm pe primar că dacă se fac rectificări ele nu au legătură cu Consiliul Local. Rectificările bugetare sunt doar consultative în Consiliul Local. Nu noi luăm o decizie dacă în cadrul spitalului sau şcolii se măresc sau nu salariile. Am vrea să ne pună la dispoziţie domnul primar proiectul legat de Rompetrol. Pe ordinea de zi nu a existat niciun proiect legat de o colaborare cu Rompetrol, dar putem spune că a existat la punctul 6 o cerere de concesionare a unui investitor privat pentru a realiza o carmangerie în zona insalubră, unde consilierii PNL au votat «pentru». Cererea e depusă de şase luni! Domnul primar să anunţe cetăţenilor oraşului adevărul. Ne-a cerut nouă, consilierilor din toate partidele politice sau independenţi, să votăm anularea bonurilor de masă legate de angajaţii spitalului. El este cel care a iniţiat proiectul. Ni s-a dat să votăm organigrama spitalului fără a avea în faţă decizia Consiliului de Administraţie al spitalului, din care fac parte şi consilieri locali. Noi avem doar aviz consultativ, nu noi decidem. Dumnealui nu a fost în stare să ne pună la dispoziţie hotărârea Consiliului de Administraţie”.
Interese meschine?!
După ce a răspuns punctual acuzaţiilor aduse consilierilor liberali, Adrian Torma l-a pus la zid pe edilul-şef. „Eu şi consilierii PNL apreciem că sub aparenţa binelui general domnul primar a încercat din nou să ne păcălească, să mascheze şi de această dată interese obscure, meschine şi personale, nefiind nicidecum în slujba cetăţeanului, ci doar în interesul propriu, şi acum, şi în cei zece ani pe care i-a petrecut pe fotoliul de primar al oraşului Moldova Nouă. Lupul își schimbă părul, dar năravul, ba. De zece ani ne tot minte şi nu face nimic!”, a afirmat Torma.

 

CITEȘTE ȘI: „E bătaie de joc! Au dus prostia la rang de principiu!”

Comments

 1. dinca catinel says:

  stati linistiti ca sunteti toti la fel.niste profitori.lupu in campania trecuta a cheltuit banii tuturor acolitilor pana i a bagat in faliment,iar voi sunteti niste inculti care ati profitat la maxim de pe urma angajatilor si apoi i ati scuipat si injurat ca la usa cortului.

 2. Proiectul cu Rompetrom este o sponsorizare,pe care firmele din Moldova Noua nu o pot sustine sau nu doresc,obtinuta prin implicarea Asociatiei Dunarea Moldova Noua(nu de fotbal) in parteneriat cu primaria Moldova Noua.Daca unii nu cunosc, sponsorizarea nu necesita cofinantare deci e un beneficiu in folosul comunitati,nu a firmelor private.Din 2008 nu am vazut nici o firma din Moldova Noua sa se implice in astel de proiecte,cu toate sa s-a cerut implicarea lor.Suntem deschis la cei care doresc sa se implice in astfel de proiecte!Asteptam astefel de implicari in folosul comunitatii din Moldova Noua!

 3. Martin Corneliu

  5 November 2014 la 4:04 PM

  Proiectul cu Rompetrom este o sponsorizare,pe care firmele din Moldova Noua nu o pot sustine sau nu doresc,obtinuta prin implicarea Asociatiei Dunarea Moldova Noua(nu de fotbal) in parteneriat cu primaria Moldova Noua.Daca unii nu cunosc, sponsorizarea nu necesita cofinantare deci e un beneficiu in folosul comunitati,nu a firmelor private.Din 2008 nu am vazut nici o firma din Moldova Noua sa se implice in astel de proiecte,cu toate ca s-a cerut implicarea lor.Suntem deschis la cei care doresc sa se implice in astfel de proiecte!Asteptam astefel de implicari in folosul comunitatii din Moldova Noua!Cu stima Presedintele ADMN.

 4. Flavius Balasoiu says:

  Stimate domnule Martin,
  Cu tot respectul pe care vi îl port, aş dori să vă amintesc faptul, că am mai avut în şedinţele anterioare ale Consiliului Local, un proiect în care dumneavoastră în parteneriat cu Primăria oraşului Moldova Nouă aţi vrut să aduceţi un debarcader pe Ostrovul din apropierea localităţii.
  Permiteţi-mi, să vă adresez următoarea întrerbare?
  Ce rost are acest proiect, din moment ce noi nu deţinem o plajă pentru tineretul din localitate?
  Mai mult de atât, cu ce să se deplaseze cetăţenii localităţii noastre la acest debarcader?
  Cred că acum este momentul în care să vă folosiţi toate fortele pentru a aduce proiecte cât se poate de serioase în interesul locuitorilor şi nu “Povesti nemuritoare” ,de care să se bucure doar unele persoane.
  Vă mulţumesc şi aştept un răspuns cât se poate de ferm legat de acest proiect.

 5. D-ule Balasoiu,
  Dezvoltarea ecoturismul in Clisura Dunarii e singura solutie pentru dezvoltarea durabila a zonei .Ostovul Moldova Veche va deveni o destinatie turistica care va atrage turisti.Acesta e crezul meu care poate fi un vis si care merita sa crezi in el!Poate cu timpul veti intelege necesitatea acestui proiect.Cu plaja si strandul vad implicare firmelor din Moldova Noua,daca doresc sa se implice in mod real nu declarativ.
  Cu stima!

 6. dinca catinel says:

  si atunci d le martin de ce nu va duceti voi cu proiectele astea de rahat la beograd.poate vor dori sa vina din m noua acolo.faceti fratilor un proiect aici pe malul stang nu la mama draq.aici are toata lumea acces.la cat e orasul asta de mic si la ce posibilitati are ar fi trebuit sa fie ca o floare.rusine!!!ati furat zeci de ani din banii contribuabililor si nici acum nu va mai saturati.in atatia km de dunare nu sunteti in stare sa faceti o plaja.nu ati fost in stare sa asfaltati 3 alei pe care le are orasul asta.moldovita e rupta de restul lumii.miniera ati furat o si politia v a fost complice.pt iazul ala statul roman plateste an de an amenzi si doar in prag electoral va bateti cu pumnul in piept ca veti face ceba.sa va fie rusine!