3.000 de euro, prețul unui consilier local la Moldova Nouă?!

Disputele din Consiliul Local şi migraţia unor aleşi locali către PNL au dat naştere unor zvonuri cu iz penal. Contrele dintre primarul Matei Lupu şi liderul liberal Adrian Torma sunt şi ele tot mai dure.

Consilierii locali din partea PNL s-au abţinut la vot în cazul anumitor proiecte de hotărâre, motiv pentru primarul Matei Lupu de a ieşi la atac. După ce PSD a obţinut o victorie zdrobitoare în primul tur al prezidenţialelor, liderul social-democrat din Moldova Nouă critică metodele prin care liberalii şi-ar fi consolidat poziţia în Consiliul Local. „Fiecare are opţiunea lui. Rău este că această opţiune trebuia exprimată când au candidat, nu acum, dar dacă legea le permite… Dacă zvonurile sunt adevărate, că au trecut pe bani, să le fie ruşine! Dacă nu sunt adevărate şi au o altă opţiune, să fie sănătoşi. M-aş îndoi totuşi ca la jumătatea mandatului să-ţi schimbi opţiunea, aşa, dintr-o dată. Gurile rele spun că au trecut pe 100 de milioane, pe 3.000 de euro, bani pe care i-ar fi dat preşedintele partidului, dar nu avem nicio dovadă!”, a afirmat Matei Lupu.

CITEŞTE ŞI: 

„E bătaie de joc! Au dus prostia la rang de principiu!”

Adrian Torma: „De zece ani ne tot minte şi nu face nimic!”

Adrian Torma, preşedintele PNL Moldova Nouă, cel vizat de afirmaţiile primarului Lupu, a replicat: „Deşi Matei Lupu pare un om simplu, un om normal, se leagă întotdeauna de bani să explice cum au trecut consilieri locali către PNL. Să explice cum nevasta dumnealui are patru firme, cum a fost numită ilegal în postul de profesor titular, să explice cum în jurul dumnealui sunt tot felul de interlopi care pun presiune pe cetăţenii din Moldova Nouă să voteze PSD! Dacă are dovezi, să le pună la dispoziţie. Consilierii care au venit către PNL au venit doar pentru că au înţeles că PNL Moldova Nouă se reorganizează, că a apărut o nouă echipă ce doreşte într-adevăr binele oraşului. Domnului primar ar putea să-i fie ruşine pentru declaraţiile pe care le face”.