„E bătaie de joc! Au dus prostia la rang de principiu!”

Legea migraţiei aleşilor locali a schimbat configuraţia Consiliului Local al oraşului Moldova Nouă, astfel că în plen se duc lupte din ce în ce mai dure. Reprezentanţii ACL sunt acuzaţi că nu mai votează în folosul cetăţeanului, ci doar pe criterii politice, nefiind deloc interesaţi de consecinţe.

Ultimele şedinţe ale Consiliului Local au delimitat foarte exact cele trei tabere care hotărăsc destinele oraşului de la Dunăre: PSD-UNPR-PC, ACL şi Partidul Verzilor, acesta din urmă având rolul de arbitru. Liberalii s-au abţinut la câteva proiecte de hotărâre importante pentru oraş, iar primarul Matei Lupu a taxat dur atitudinea acestora. „Este deranjant că reprezentanţii PNL, fie cei vechi, fie cei noi, nu votează absolut nimic. Am ajuns să primim bani pentru inundaţii, să reparăm drumurile, şi dânşii să nu voteze. Păi ce să facem, să dăm banii înapoi?! E bătaie de joc la adresa cetăţenilor din Moldova Nouă. Avem bani pentru un proiect cu Rompetrolul, sunt în cont, şi dânşii sunt împotriva rectificării bugetului. Efectiv, sunt împotriva oraşului. Nu se face aşa ceva. Îşi bat joc de cetăţenii care i-au votat. De asta i-au votat oare, să nu putem face nimic, să fie împotriva oraşului?! Când Guvernul ne dă nişte bani noi să spunem că nu avem nevoie de ei, să refuzăm banii pentru oraş? Ce caută aceşti oameni în Consiliul Local?”, acuză primarul Lupu.

Mai mult decât atât, edilul-şef spune că atitudinea liberalilor este de condamnat şi în cazul altor proiecte. „Cum să fii împotriva înfiinţării postului de jurist la spital?! Şedinţa trecută s-au opus plăţii salariilor către profesori. Se opun vânzării unui apartament către un cetăţean care locuieşte acolo de când se ştie. Se opun din cauza ambiţiilor. Culmea este că omul respectiv este membrul lor de partid. Cred că aprobând acest lucru îl voi atrage de partea mea. Efectiv, au dus prostia la rang de principiu. Le-am mai spus şi s-au supărat. Sunt lucruri deranjante. Cei de la Partidul Verde au înţeles că trebuie să voteze la rectificările bugetare şi proiectele au trecut”, a mai spus Matei Lupu.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

 

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru replica liberalilor!

banner maxagro

Comments

  1. opa says:

    Opa. Pai ce-am facut domnu’ Matei. E chiar asa de amar gustul propriului medicament? Ati uitat cand ati dat oameni afara din partid pentru ca si-au permis in legislatura trecuta sa voteze deschidere fabricii de cablaje auto Delphi, fabrica cu care de altfel va mandriti pe unde apucati cum ca ati fi artizanul crearii locurilor de munca in Moldova Noua. Sa va amintesc numele lor sau le stiti si singur …

  2. antonescu says:

    D na dolici cum e cu pnl, pardon pdl?