La Oraviţa se amenajează cea mai mare salină artificială din ţară!

Cel mai vechi teatru din România, prima farmacie montanistă sau linia ferată Oraviţa-Anina sunt obiective turistice care nu se bucură în momentul de faţă de suficient de mare interes. Apele termale valorificate de mai puţin de un an şi o salină artificială ce se va amenaja în perioada imediat următoare ar putea atrage însă mai mulţi turişti în zonă, una încărcată de istorie şi tradiţii.

Specialiştii au constatat că apele termale de la Oraviţa au efecte benefice pentru o mulţime de afecţiuni, fiind comparabile chiar cu apele miraculoase de la Băile Herculane. Chiar dacă e vorba despre o investiţie privată, Oraviţa a avut foarte mult de câştigat. Acum, administraţia locală intenţionează să realizeze o altă investiţie ce se poate dovedi a fi foarte importantă pentru dezvoltarea turismului. „La Oraviţa se va amenaja cea mai mare salină artificială din ţară. Se va întinde pe o suprafaţă de 800 mp. Se vor amenaja locuri de relaxare şi destindere, dar şi o sală de clasă pentru orele de curs ale elevilor. Salina e foarte des recomandată de doctori. E binevenită şi pentru copiii noştri, şi pentru turişti”, a declarat primarul Oraviţei, Dumitru Ursu, pentru expressdebanat.ro.

Investiţia se va ridica la aproximativ 4 miliarde de lei vechi, bani ce vor fi suportaţi, cel mai probabil, de bugetul local. Salina se va amenaja pe locaţia serelor din apropiere de Grădinari.

 

celtic transilvania 1000x100px

 

foto: salinadinoras.ro