Adio, străzi în beznă! Primăria comunei Iablanița face lumină cu 90.000 de euro!

primaria iablanita

Până la sfârșitul verii, toate lămpile vechi din comuna Iablanița vor fi înlocuite cu unele pe LED, investiția fiind suportată din bugetul administrației publice locale.

Nicio stradă fără lumină în comuna Iablanița! Aceasta este dorința primarului Victor Terteleacă, care investește 90.000 de euro în modernizarea rețelei de iluminat public. Primii pași în acest sens s-au făcut deja, până în prezent fiind înlocuite peste 100 de lămpi. „Am finalizat lucrările în satul Petnic. S-au schimbat în jur de 150 de lămpi, iar în perioada următoare ne vom apuca de treabă și în celelalte două localități, Iablanița și Globu Craiovei. Modernizăm tot iluminatul public, vom monta lămpi pe LED. Este o investiție din bugetul local, în valoarea de 90.000 de euro. Nu am luat niciun credit. Constructorul a venit cu oferta ca, după finalizarea lucrării, să avem o rată lunară, timp de cinci ani. După calculele care ni s-au prezentat, vom plăti în plus, față de ceea ce achităm în prezent, în jur de 1.000 – 1.500 de lei.”, a explicat primarul comunei Iablanița, Victor Terteleacă.

În total vor fi înlocuite 274 de lămpi, iar alte 26 vor fi montate în completarea celor deja existente, pentru ca lumina să nu lipsească de pe nici o stradă.