Domnule Dunca, iar o luați pe arătură! Chiar duceți instituția asta în derizoriu!

crina ioan

Asta i-a strigat consilierul județean PSD, Ioan Crina, președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, după ce acesta s-a plâns că angajații din subordine nu sunt în stare să scrie un proiect pentru a accesa bani necesari continuării investițiilor la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor!

Se umple paharul tot mai des! Romeo Dunca e contestat din toate direcțiile pentru modul în care înțelege să conducă administrația județeană și nimeni nu mai pare dispus să-i acorde răgaz pentru a începe să dezvolte Caraș-Severinul, așa cum s-a lăudat în campania electorală. Problema este că șeful județului o ține pe-a lui, deși e tot mai evident că e complet depășit de situație, iar atunci când iese șifonat, așa cum s-a întâmplat la cea mai recentă ședință de Consiliu Județean, nu-și asumă neputința, ci dă vina pe alții. Pe oamenii din subordine!

Romeo Dunca îi consideră incapabili pe angajații care se ocupă cu scrierea de proiecte în Consiliul Județean, motiv pentru care a venit în fața aleșilor să le solicite să voteze asocierea cu Primăria Reșița pentru depunerea unui proiect vizând deponeul de la Lupac. Asociere prin care oamenii primarului Popa să se ocupe de întocmirea documentației. „Avem o problemă reală cu deșeurile din județ, dar avem posibilitatea de a face un upgrade printr-o contribuție substanțială a comunității europene. E vorba de niște sume foarte mari. Am reușit să înlocuim acel ciur prost făcut, se montează, vom avea din nou proces cu același Alpha Construct, care nu e de acord să plătească, vom ajunge în instanță și de data asta ne vom ocupa să nu pierdem. Un ciur nou nu rezolvă problema depozitării și selectării, avem nevoie de mult mai mulți bani.”, a explicat Dunca motivele pentru care dorește asocierea cu Primăria Reșița.

Ioan Crina n-a mai rezistat și a dat cărțile pe față: „Nu înțeleg. Ce caută municipiul Reșița în proiectul ăsta?! Nu mai știm să facem chiar nimic?! Chiar nu sunt în stare cei de la Consiliul Județean, ce treabă mai avem noi dacă ne unim cu Primăria Reșița și cei de acolo fac achiziția?! Mie îmi dă un sentiment de frustrare! Nu suntem în stare?! Desființăm atunci aceste compartimente! Orice chestie pe care o facem e în asociere. Suntem incapabili?! Luați măsuri asupra celor din subordine dacă nu sunt în stare! Ducem în derizoriu instituția asta! Nu suntem în stare să facem un studiu pentru dezvoltarea județului?! Orice chestiune o facem cu Primăria Reșița! Am înțeles prietenia cu Nelu Popa, am înțeles trenul, hai și spitalul, dar chiar toate, toate?! Dăm dovadă de impotență! Chiar duceți instituția asta în derizoriu!”

Ca de fiecare dată, Romeo Dunca are o explicație: „Astăzi, cel care e prejudiciat de nefuncționarea cum trebuie a deponeului este Primăria Reșița. Mașinile de la Reșița au stat cu gunoiul încărcat la poarta deponeului pentru că gunoiul nu a fost primit. Nu știm să facem asta. E mai ușor să facem cu Primăria Reșița. Împărțim banii în două în primul rând, ne costă mai puțin. Eu cred că avem șanse mai mari să rezolvăm în această variantă. Know how-ul pe care cei de la Primăria Reșița îl au noi nu l-am descoperit timp de zece ani, nu am știut să facem.”

Auzind că angajații Consiliului Județean nu sunt în stare, așa cum pretinde Romeo Dunca, social-democratul a luat foc: „Iar o luați pe arătură! Serios! De ce noi nu putem?!” Răspunsul președintelui ne scutește de orice alte comentarii: „Nu putem pentru că nu suntem în stare!”