CJ Timiș pregătește amenajarea a două intersecții giratorii în Dudeștii Noi și Săcălaz. Valoarea investițiilor

Consilierii județeni sunt chemați să aprobe sumele necesare pentru construirea a două sensuri giratorii în județ, unul la Dudeștii Noi, celălalt la Săcălaz. Banii vor fi alocați din bugetul județului.

Prima intersecție pentru care consilierii județeni trebuie să aprobe documentația tehnico-economică aferentă studiului de fezabilitate va fi realizată în Dudeștii Noi (DJ 692A cu DC 46). Cei de la CJT spun că investiția este necesară pentru sistematizarea circulației în intersecția intens circulată, „în vederea creșterii mobilității rutiere și pentru asigurarea unor condiții de siguranță și confort pentru participanții la traficul rutier”.

Valoarea totală a intersecției de tip sens giratoriu este de 2,7 milioane lei. Durata estimată de execuţie a obiectivului de investiţii este de 12 luni, din care 6 – de execuţie a lucrărilor.  

În ceea ce privește amenajarea intersecției DJ 591C cu DN 59A, în Săcălaz, valoarea totală a obiectivului supus aprobării aleșilor județeni este de aproximativ 3 milioane lei.

„Menționăm faptul că obiectivul este inclus în lista de investiții pe anul 2021 pentru bugetul propriu al județului Timiș, capitolul Transporturi. În anul 2020, SC IRICONSTRUCT SRL TIMIȘOARA a elaborat documentația tehnică, faza Studiul de Fezabilitate pentru «Amenajare intersecţie DJ 591C cu DN 59A, în Săcălaz» (…) Documentația a fost analizată în ședința Comisiei Tehnico-Economice din cadrul CJT, urmare căreia a fost emis avizul favorabil.”, se arată în documentele care însoțesc proiectul de hotărâre.

Lucrările la acest sens giratoriu ar trebui să dureze tot șase luni, de la demararea acestora.