Primăria Timișoara vrea să amenajeze piste de biciclete pe sub două poduri, pe malul Begăi

Primăria Timișoara vrea ca pistele de biciclete de pe malul Begăi să fie realizate în totalitate sub poduri. În acest sens, municipalitatea caută proiectant care să realizeze studiul de fezabilitate pentru amenajarea pistelor pe sub două poduri din oraș.

Primăria Timișoara anunță că a lansat licitația publică cu scopul găsirii unui proiectant care să realizeze studiul de fezabilitate pentru amenajarea pistelor de biciclete pe sub Podul Dacilor și Podul Șaguna.

Realizarea unui sistem coerent și integrat de piste de biciclete în municipiu este un obiectiv al Primăriei Timișoara, deoarece încă nu există o continuitate între toate traseele de biciclete. Sunt multe lucruri care trebuie făcute ca sistemul velo să fie îmbunătățit și extins, iar trecerile pe sub poduri sunt dintre cele mai dificile lucruri, tocmai de aceea începem cu acestea.”, a declarat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Reprezentanții municipalității informează că în cadrul proiectului de reabilitare a malurilor Bega au fost realizate și piste de biciclete, care traversează la suprafață podurile și marile artere rutiere. În viitor însă, primăria dorește ca pistele de biciclete să fie realizate în totalitate sub poduri, evitând străzile intens circulate.

Traseul pe care se vor amenaja pistele de biciclete se desfășoară în partea de est a municipiului, de la Podul Dacilor, situat între strada Dacilor, respectiv Piaţa Badea Cârţan, până la Podul Şaguna, situat între Calea Dorobanţilor și strada Andrei Şaguna și este destinat circulaţiei cu biciclete și circulației pietonale.

În baza contractului, vor fi prestate servicii de proiectare care cuprind: elaborarea expertizei tehnice asupra podurilor; elaborarea Studiului de Fezabilitate (inclusiv studiu topografic, studiu geotehnic, documentații cadastrale, etc.) şi a documentațiilor pentru obţinerea tuturor acordurilor şi avizelor pentru Certificatul de Urbanism, asistență tehnică din partea proiectantului pe toată durata de derulare a procedurii de atribuire a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor.”, a informat Primăria Timișoara.

Valoarea totală estimată a contractului, fără TVA, este de 83.500 lei, acesta urmând a fi încheiat pentru o durată de 60 de zile. Termenul de depunere a ofertelor este data de 26 august, la ora 15.00.