„Adio Nelu Țig! De acum vei juca printre îngeri sportul care te-a consacrat!”

S-a întors la Caransebeș pentru ultima dată antrenorul de volei Nelu Țig. Din păcate boala l-a răpus fulgerător. Astăzi este condus pe ultimul drum de familie și prietenii care l-au cunoscut și apreciat de-a lungul timpului.

Nelu Țig a fost un extraordinar jucător de volei, în perioada de glorie a voleiului caransebeșean. A făcut parte dintr-o generație care a adus faimă orașului prin acest sport al îndemânării, creativității și inteligenței și mai târziu a fost antrenorul echipei de juniori a Clubului Sportiv Școlar. S-a dedicat fiicei sale și, pentru a o sprijini în tenis, sportul pe care l-a început la Caransebeș încă de la 3 ani, s-a mutat la Galați, unde a fost antrenor de volei, o meserie pe care a iubit-o o viață. I-a fost alături în pregătire și la toate competițiile fiicei sale, Patricia Țig, care a devenit Cetățean de Onoare al Caransebeșului, într-o ceremonie decicată Zilei Naționale a României, la 1 Decembrie 2017.

CITEȘTE ȘI:

1 Decembrie – Ziua Națională a românilor campioni! [FOTO/VIDEO]

Titlul de cetățean de onoare pentru Patricia Țig, jucătoarea de tenis cu cea mai mare ascensiune în clasamentul mondial al WTA

Tot pentru a-i fi alături Patriciei, care, în urmă cu 2, 3 ani a devenit mamă și la scurt timp a revenit pe terenul de tenis, Nelu Țig alături de soția sa au ales să se mute la Brașov.

În decembrie 2019, foștii jucători de volei ai generației sale, plecați în lumea largă s-au reunit tot la Caransebeș pentru că dorul de orașul natal a fost prea mare, dorul de prieteni și sportul care i-a consacrat. Reuniunea a avut loc la Clubul Sportiv Școlar Caransebeș.

Din păcate viața lui Nelu Țig s-a curmat la vârsta de 63 de ani, după ce boala necruțătoare a pus stăpânire pe trupul său. Soția i-a respectat ultima dorință de a fi înmormântat la Caransebeș. Pandemia de coronavirus o ține departe pe Patricia Țig, care se află în USA să-l conducă pe tatăl său pe ultimul drum.

Adio Nelu Tig ultima aparitie pe terenul de volei acum 6 luni ! Ramâi vesnic în amintirea noastră! Acum vei juca cu ingerii sportul care te-a consacrat”, a spus colegul și prietenul său Jean Cioloca.