1 Decembrie – Ziua Națională a românilor campioni! [FOTO/VIDEO]

Un mod deosebit de a spune „La mulți ani, România! La mulți ani, Caransebeș!” în piața Revoluției din Centrul Civic al municipiului. În discursul său, primarul Felix Borcean a mulțumit celor peste 500 de gugulani care au participat la sărbătoarea națională cu baloane și bentițe tricolore în piept, iar la finalul discursului, edilul urbei a înmânat distincția de Cetățean de Onoare al Caransebeș unor personalități locale care fac cinste orașului prin performanțele obținute.

De la Brașov, unde s-a stabilit de curând cu familia, a primit titlul Patricia Țig, născută la Caransebeș și care împreună cu familia a părăsit orașul la 5 ani pentru că tatăl său, Ioan Marius (Nelu) Țig, a avut un vis pentru fiica sa, care este de 2 ani în primii 100 de sportivi WTA la tenis de câmp. Atleta Liliana Danci Dragomir ne-a dezvăluit în premieră că va aduce pe lume un viitor atlet care să-i calce pe urme. Căpitanul Cosmin Ilie, pompierul campion mondial la atletism la mai multe probe ne-a declarat că această distincție este o încununare a muncii sale de ani întregi, pentru care mulțumește municipalității. Despre activitatea celor trei noi cetățeni de onoare, dar și despre emoțiile și trăirile lor vom reveni într-un articol viitor. Alți doi cetățeni de onoare nu au putut fi prezenți din motive obiective, sportiva Loredana Ohâi participând la o sesiune de pregătire în Japonia, iar căpitanul Nicola Dănuț fiind invitat de președintele României la festivitățile de 1 Decembrie.

Caransebeșenii au aplaudat defilarea dispozitivului militar și s-au deplasat în zona Parcului Dragalina unde au asistat la un spectacol folcloric și au servit din tradiționala porție de fasole cu cârnați. În paralel în sala mică a Casei de Cultură a avut loc lansarea monografiei Caransebeșului, scrisă de profesorul doctor Sorin Petrescu, o carte ce face referire la istoria zonei din urmă cu 40.000 de ani în preistoric, în baza descoperirilor arheologice din cartierul Balta Sărată.