Titlul de cetățean de onoare pentru Patricia Țig, jucătoarea de tenis cu cea mai mare ascensiune în clasamentul mondial al WTA

Aleșii locali din municipiul Caransebeș au de gând să acorde titlul de cetățean de onoare unei sportive născută la Caransebeș, care practică un sport în care, dacă ar fi rămas la Caransebeș, nu ar fi avut niciodată rezultate. Propunerea va fi făcută în ședința de Consiliu Local de vineri, 27 octombrie.

Patricia Maria Țig, jucătoare profesionistă de tenis de câmp, se clasează pe locul 171 în clasamentul WTA, iar recordul personal a fost locul 83, în aprilie 2017, și nu are de gând să se oprească aici.

În vârstă de 23 de ani, Patricia Țig a plecat din Caransebeș de mică, după ce tatăl său, fost jucător de volei și mai apoi antrenor a semnat un contract cu o echipă din Galați. Tatăl său, Nelu Țig a considerat că un oraș mai mare, cu alte oportunități este mai potrivit pentru dezvoltarea personală a micuței Patricia. Sportiva a început de la o vârstă fragedă să joace tenis, la Caransebeș fiind îndrumată de către profesorul Corneliu Viziru, care spune despre sportivă că era tare ambițioasă de mică.

Patricia Ţig este jucătoarea de tenis din România cu cea mai mare ascensiune în 2014 în clasamentul mondial al WTA, urcând 596 de poziţii. A începutul anul pe locul 808 şi în câteva luni a ajuns pe poziţia 212, a câştigat şase turnee ITF de categorie Futures (premii de 10.000 de dolari), apoi a trecut la nivelul imediat superior, reuşind să câştige un turneu de 25.000 la Merida (Mexic). Tot acolo a izbutit şi o semifinală la un turneu de 50.000 dolari.

În iulie 2015, Patricia a ajuns în prima sa finală WTA, la turneul din Baku. La Australian Open, Patricia Maria Țig, locul 107 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 6-0, 6-1, de Monica Puig din Puerto Rico, locul 32 WTA și cap de serie numărul 29, în primul tur.

Patricia Maria Țig a reușit o calificare spectaculoasă în runda a treia a turneului de tenis de la Miami, după ce a învins-o cu 7-6, 6-2 pe Kristina Mladenovic.

Țig are un total de 360 de meciuri jucate din care 221 de victorii, iar propunerea de a fi recompensată cu titlul de cetățean de onoare al municipiului Caransebeș vine la inițiativa primarului Felix Borcean.