Primarul Borcean s-a autodenunțat: „Eu l-am instigat în toți acești ani pe domnul Ștefan să tundă iarba în Valea Cenchii!”

Inculpat într-un dosar penal pentru pavarea curții Sinagogii din municipiu, primarul Caransebeșului e convins de amestecul lui Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, care l-ar vrea eliminat cu orice preț din competiția electorală ce va urma și amintește de sintagma „hoțul strigă «hoții!»”

Felix Borcean a recunoscut public că lucrarea efectuată din bani publici în curtea Sinagogii, imobil care nu se află în patrimoniul municipalității, s-a făcut mai degrabă pe lângă lege, dar că responsabilitatea nu-i aparține. Primarul Caransebeșului a mai spus însă ceva: „Astfel de lucruri, în mandatul lui Marcel Vela, se făceau câte două pe lună, cred. Nu îmi plac lucrurile acestea, dar trebuie să le fac până la urmă, trebuie cumva să demonstrez că, dacă asta a fost bomba mandatului meu, în mandatele celelalte se făceau astfel de bombe cu o frecvență foarte mare și nimeni nu s-a sesizat!”

Pentru că e vorba despre o acuzație foarte gravă, i-am solicitat edilului-șef probe, să exemplifice situații asemănătoare. A vorbit despre trei cazuri, dar spune că ar mai fi multe altele. În primul rând, primarul Borcean se referă la statuile din Valea Cenchii. „Sunt amplasate pe domenii private, și pe stânga, și pe dreapta, cu lucrări, socluri de statui care sunt bine ancorate în pământ, cu sisteme de iluminare, pe domeniul privat. Și mai fac un autodenunț pentru că și eu sunt părtaș aici, dacă tot sunt acuzat de instigare. Eu l-am instigat în toți acești ani pe domnul Gheorghe Ștefan ca serviciul său, SPIR, să tundă iarba acolo. Adică am tuns iarba pe domeniul privat, sunt culpabil și acolo! Dar am întreținut o zonă pe care am considerat că e păcat să o lași așa în paragină doar pentru faptul că e o chestie făcută ilegal. Dacă stau să mă gândesc, ar costa poate de 3 sau 4 ori mai mult să scot, să strămut acele statui, să aduc terenul la starea inițială, decât a costat lucrarea de la Sinagogă.”, a spus Felix Borcean într-un interviu pentru expressdebanat.ro.

Cu aceeași ocazie, primarul Caransebeșului a vorbit și despre o altă lucrare, care ar fi trasă la indigo cu cea făcută în timpul mandatului său la Sinagogă. E vorba tot despre un monument istoric. „Pavelarea interiorului Bisericii Sfântul Gheorghe, cu o suprafață mult mai mare decât curtea Sinagogii, cu tăierea gardului de acolo și toată lucrarea în sine este o lucrare trasă la indigo cu ceea ce s-a întâmplat la Sinagogă.”, a mai arătat Felix Borcean.