Ada Hausvater, numită reprezentantul Ministerului Culturii în Consiliul Director al TM2023

Ministerul Culturii și-a numit reprezentantul în Consiliul Director al Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii. Ada Hausvater, directorul Teatrului Național din Timișoara, își va exercita votul, în acest for, în urma mandatului expres din partea autorității naționale. 

Practic, prin numirea Adei Hausvater se deblochează activitatea forului de conducere al asociației.

„Ministerul Culturii a numit reprezentantul în Consiliul Director al Asociației Timișoara 2021-Capitală Europeană a Culturii, în persoana doamnei Maria-Adriana Hausvater, managerul Teatrului Național Timișoara. Aceasta va reprezenta Ministerul Culturii în ședințele Consiliului Director, urmând a-și exercita votul în urma unui mandat expres din partea autorității naționale.”, a anunțat Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

Ada Hausvater spune, la rându-i, că numirea sa ca reprezentant al Ministerului Culturii în Consiliul Director al ATCEC este, înainte de toate, o confirmare a realizărilor Teatrului Național din Timișoara și a inițiativelor sale privind pregătirea anului Capitalei Europene a Culturii, atât prin proiecte dedicate, cât și prin eforturile pe care le face pentru a îmbogăți infrastructura culturală cu o sală de spectacol la standarde performante la nivel european, prin lucrările de extindere a Sălii 2 și dotarea acesteia cu echipamente de scenă.

„Principiile de la care a pornit Teatrul Național în 2011, când a înființat Asociația, au fost asumarea și responsabilizarea. Mandatul de reprezentant al Ministerului Culturii în Consiliul Director reprezintă o continuare a ceea ce Teatrul Național a început acum un deceniu și, mai departe, voi urmări ca proiectul de țară Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 să își atingă obiectivele, printr-un program viabil, de perspectivă, în care Timișoara să reprezinte România în Europa în tot efortul său de evoluție și dezvoltare. Este important ca pe mai departe să ne concentrăm exclusiv în jurul principiilor pro-active ale țelului nostru comun și, cu multă energie și cu entuziasm, să ajungem în 2023 la linia de sosire a acestui program cu satisfacția că, împreună, am reușit să deschidem căi noi, de perspectivă în evoluția comunității, precum și cu sentimentul că am participat la impunerea culturii ca element principal de construire a unei identități naționale reale, integrate și în deplină comunicare cu alte culturi, în direcția consolidării unei societăți bazate pe valori umaniste fundamentale.”, a declarat Ada Hausvater.

Boardul asociației nu s-a mai reunit de aproape un an. Urmează votarea unui nou statut al asociației.

Primarul Dominic Fritz anunța recent că fostul ministru al Culturii, Corina Șuteu, împreună cu alți doi experți (Oana Radu și Raluca Iacob) au fost cooptați să facă parte din echipa de consultanți la care primăria a apelat pentru relansarea proiectului TM2023. Corina Șuteu și echipa sa sunt plătiți cu 9.000 de euro pe lună, timp de trei luni, pentru a veni cu soluții.

„(…) Lucrăm în acest moment pentru construirea unui consorțium artistic. De ce un consorțium și nu un director artistic? Pentru că eu cred că în faza în care ne aflăm, timpul scurt care este dat, avem nevoie de folosirea tuturor resurselor creative, competente, capabile la nivelul Timișoarei pentru ca programul să se poată derula. Un alt mandat pe care-l avem este cel de comunicare.”, a explicat, la acea dată, Corina Șuteu.

Un proiect de relansare pentru TM2023 ar putea fi prezentat la începutul toamnei.

CITEȘTE ȘI: Corina Șuteu, fost ministru al Culturii, consultant pentru a reînvia proiectul TM2023: „Constrângerea majoră este timpul” 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/