Acuzații de minciună în precampanie. Primarul din Bethausen: „Pentru a-și ascunde neputința, Alfred Simonis a ales să mintă despre persoana mea”

Primarul comunei Bethausen din Timiș îl acuză pe liderul PSD Timiș de minciună și neagă faptul că ar fi declarat că președintele României „nu este din rasa noastră”. 

„Dezinformarea social-democrată, la cel mai înalt nivel. Pentru a-și ascunde neputința în gestionarea relației cu primarii din propriul partid, liderul din Timiș, Alfred Simonis, a ales să mintă în fața Parlamentului despre persoana mea. În niciun caz nu am declarat despre președintele Klaus Iohannis că «nu este din rasa noastră». La întâlnirea despre care s-a făcut vorbire în presă au participat susținători social-democrați, cu opinii și păreri proprii, opinii care au fost expuse la acel moment, fără a avea legătură cu persoana mea. Sunt un susținător al președintelui Klaus Iohannis, apreciez modul în care reprezintă țara noastră în lume, prestanța sa. Dl Iohannis inspiră credibilitate și respect.”, a transmis Ioan Lihoni, primarul comunei Bethausen, printr-un comunicat de presă.

Într-o intervenție în plenul Camerei Deputaților, Alfred Simonis, președintele PSD Timiș și liderul deputaților social-democrați a criticat racolările pe care PNL le-ar face în rândul primarilor social-democrați. „(…) Nu mai furați doar bani, v-ați apucat să furați și primari. V-ați apucat de șantajat primari PSD chiar în sediul Guvernului, pe banii românilor. Cine refuză să se vopsească în galben pierde proiectele PNDL. (…) Cel mai tare transfer este primarul de la Bethausen, care spunea despre Iohannis acum un an că nu este român și nu este din rasa noastră. Iohannis știe că l-ați transferat pe ăsta?”, s-a adresat Simonis liberalilor.