Primari șantajați să intre în PNL și transferuri cu oamenii lui Dragnea?! „Încetați să vă bateți joc de această țară”

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Ludovic Orban a fost luat la rost în plenul Parlamentului de către deputatul PSD de Timiș. Alfred Simonis spune că Guvernul a acordat mai multă atenție priveghiului lui Emi Pian decât românilor care au vrut să intre în țară pentru a fi alături de familii. Social-democratul a sancționat metodele prin care PNL înregimentează primari traseiști în partid și spune că la mijloc ar fi șantajul cu proiectele PNDL în anumite cazuri.

Alfred Simonis și-a început discursul prin denunțarea lipsei de legitimitate a Guvernului Orban. „Salvarea” liberalilor a fost dată de situația epidemiologică și nevoia unei conduceri asumate, subliniază liderul PSD. „Pentru noi sunteți un premier căzut, înfrânt la vot, demis printr-o moțiune de cenzură. Cariera dumneavoastră politică și administrativă era într-un picaj total. Șansa dumneavoastră a fost cu această nenorocire a românilor, pentru că în pandemia din martie ar fi trecut de Parlament orice Guvern”, s-a adresat social-democratul către Ludovic Orban de la tribuna Camerei Deputaților.

Protecția oferită de polițiști familiei lui Emi Pian nu a scăpat atenției deputatului. Social-democratul spune că forțele de ordine au reușit să ofere suport Duduienilor, în timp ce românii care au intrat în țară erau acuzați de aducerea virusului în România. „Românii s-au convins pentru cine guvernați. Se așteptau să îi protejați de virus, dar ați fost mai preocupați să le asigurați liniștea și sănătatea interlopilor. Ministrul Vela trimitea zilele trecute mascați să împartă măști și dezinfectanți la priveghiul unuia Pian, a ridicat un elicopter care să survoleze proprietatea acestuia timp de patru zile. Acolo se aflau sute de oameni la un priveghi în timp ce românii simpli aveau un număr maxim de opt persoane care puteau participa la o înmormântare. În schimb, nu ați ridicat niciun deget pentru a asigura măsurile de protecție necesare pentru milioanele de români care s-au întors în țară din zone roșii. N-ați fost în stare să le asigurați testarea la graniță și eventuala izolare în condiții decente. Ați dat vina pe ei că au venit infectați în țară, dar ce vină aveau acești oameni că voiau să fie alături de familie în momente grele?”, a atacat Alfred Simonis.

Vorbele goale din campania liberalilor și promisiunile că nu vor primi pesediști în partid le-au fost reamintite premierului. Deputatul PSD spune că transferurile nu țin doar de frica de a pierde ciolanul, ci de o metodă de care și Richard Nixon ar fi invidios. Unii primari ar fi fost șantajați că vor pierde proiecte importante pentru localitățile lor dacă nu dau stânga pe dreapta: „Știți că dezastrul produs la guvernare este greu de ascuns, așa că ați accelerat caruselul jafului și ați trecut la nivelul următor. Nu mai furați doar bani, v-ați apucat să furați și primari! V-ați apucat de șantajat primari PSD chiar în sediul Guvernului, pe banii românilor. Cine refuză să se vopsească în galben pierde proiectele PNDL, de asta ați reevaluat acest program despre care spuneați că este o nenorocire când vă aflați în opoziție. La putere, este ideal ca aspirator de aleși locali. De asta ați abandonat promisiunea că nu veți primi traseiști, strigată anul trecut pe la toate mitingurile”.

Valul atacurilor a continuat și Alfred Simonis l-a întrebat pe Orban ce părere are despre oamenii lui Liviu Dragnea, recent cooptați în PNL. Discuția despre transferuri a ajuns în Timiș, unde Simonis a dat cu noroi în foștii săi colegi de partid și spune că în cazul primarului de la Sacoșu Turcesc motivul pentru schimbarea partidului este evadarea de niște dosare. „Ați transferat primari din toate colțurile țării, chiar și din mult hulitul Teleorman. Ați transferat primarii lui Dragnea. Vă plac oamenii lui Dragnea din Teleorman? Ați transferat și din Timiș. Unul și-a scos mama în stradă, iar aceasta doarme la margine în Teremia Mare. Altuia, de la Sacoșu Turcesc, i-ați promis că îl veți scăpa de niște dosare. Cel mai tare transfer este primarul de la Bethausen, care spunea despre Iohannis acum un an că nu este român și nu este din rasa noastră. Iohannis știe că l-ați transferat pe ăsta? Acum i-ați luat la PNL, domnule Orban. Pe niciunul dintre cei trei PSD nu i-ar mai fi pus candidați la alegerile locale”, a comentat Simonis.

1000x100 casa brutarului

CITEȘTE ȘI: Răzmeriță în partidul lui Nicolae Robu! PNL Sacoșu-Turcesc: „Clar, nu votați PNL!”

Deputatul PSD de Timiș și-a încheiat intervenția printr-un apel lansat lui Ludovic Orban: „Țara e greu încercată. Trăim vremuri despre care cei care vin vor citi în cărțile de istorie. Acum, mai mult ca oricând, este nevoie de viziune, de implicare, de forță, nu de tunuri cu măști de protecție la suprapreț, nu de pus rude pe funcții și nici de chiolhane la Guvern cu trabucuri. Cât mai sunteți prim-ministru încetați să vă bateți joc de această țară și de oameni pentru că istoria nu vă va ierta”.expres banat 1000x100 (2)