Acuzat că nu repară gropile din oraș pentru a crește încasările service-ului Auto Alex, Torma reacționează: „Bârfele nu vor dispărea niciodată!”

După modelul politicienilor de la centru, disputele dintre putere și opoziție nu numai că par interminabile, însă cu certitudine acestea nu-și pierd din intensitate nici la nivel local. Un exemplu în acest sens îl întâlnim chiar în orașul de la malul Dunării, unde mai nou primarul Adrian Torma este acuzat public că ar trage focul numai la propria-i oală. Adică în fața cetățenilor promite o reabilitare totală a drumurilor din Moldova Nouă, când, de fapt, potrivit zvonurilor, nu ar clinti un deget în acest sens pentru că asta ar însemna scăderea încasărilor service-ului auto administrat de familia sa.


În ciuda faptului că edilul a promis că va sta în afara terenului jocului murdar al colegilor din opoziție, totuși, acesta nu a mai rezistat să rămână ferm, în timp ce alții-i aruncau cu ouă-n cap. Drept urmare, acesta a replicat, pentru expressdebana.ro, care este de fapt poziția fraților Torma vis-a-vis de comunitatea din Moldova Nouă: „Eu și Alin (n.r. fratele lui Adrian Torma și administrator al service-ului Auto Alex) ținem foarte mult la orașul nostru! E orașul care ne-a crescut! Noi niciodată nu vom încerca să profităm în forma asta. Noi ne bucurăm și ne-am bucurat întotdeauna că, în mare parte, oamenii din Moldova Nouă ne-au fost clienți, au fost alături de noi, ne-au sprijinit! Noi suntem ce suntem astăzi, ca oameni de afaceri, datorită comunității”.

Mai mult decât atât, șeful administrației locale a specificat că, datorită oamenilor, mai exact, datorită votului și încrederii cetățenilor, acesta deține astăzi funcția de primar al comunității: „Eu sunt primar datorită respectului acordat de comunitate. Din punctul meu de vedere, e josnic să faci astfel de acuze și ar fi foarte josnic pentru noi să ne purtăm în forma respectivă. Aș lăsa, totuși, oamenii normali să judece și să ia o decizie de acest gen”.

CITEȘTE ȘI: Lobby pentru 15 milioane de euro – bani necesari pentru reabilitarea totală a celor 30 km de drumuri din Moldova Nouă!

Torma merge mai departe și demontează, prin exemple, zvonurile potrivit cărora ar avea de câștigat direct de pe urma drumurilor „bombardate” (familia sa fiind deținătoarea service-ului auto), subliniind astfel că toate aceste vorbe rămân doar la stadiul de născoceli: „Eu pot să vă spun că mașina Primăriei de multe ori a fost reparată gratuit la service-ul nostru, fără să știe niciun cetățean”.


Totodată, primarul dezvăluie că, în lipsa unei sponsorizări, în valoare de 300 de milioane lei, acesta nu ar fi putut să-nceapă demersurile pentru amenajarea unui teren promis copiilor în Centrul Civic, din cauza faptului că Primăria nu dispune, la momentul actual, de această resursă financiară: „La început de an, Alin a sponsorizat cu 300 de milioane Primăria ca să pot să amenajez terenul din Centrul Civic, teren pe care l-am promis copiilor. Și asta pentru că noi, Primăria, la momentul actual, nu dispunem de acea resursă financiară. De aceea Alin a dat banii aceștia”.

Având toate cărțile puse pe masă, Adrian Torma îi lasă pe oameni să tragă propriile concluzii, cu rugămintea să-și răspundă mai întâi la următoarea întrebare: „Dacă prin toate aceste eforturi financiare ale familiei Torma mai poate fi vorba de stors bani în interes propriu? Dacă noi vrem răul comunității, nu am mai face gesturi de acest gen! Toate aceste sponsorizări (la școală, la instituțiile pe care le susținem, ca mediu de afaceri) vor rămâne și dacă nu voi mai fi primar. Pentru că noi le-am făcut dintotdeauna, din respect pentru comunitate. Iar bârfele niciodată nu vor dispărea!”