Chișărău e bolnav închipuit

Deși Iacob Chișărău se chinuie să scape de urmărirea penală după ce a omorât trei tineri care se întorceau acasă de la Timișoara, efortul său pare zadarnic. Asta, mai ales că niciun medic nu poate ștampila un certificat potrivit căruia omul s-ar fi aflat la un pas de moarte, în contextul în care a plecat pe picioarele lui din spital, la doar câteva ore după accident.

Deși se împlinesc aproape doi ani de la producerea accidentului care a șocat întreaga comunitate din Caraș-Severin, autorul tragediei, Iacob Chișărău nu a fost trimis încă în instanță. Astfel că, familiile celor trei tineri a căror viață s-a scurtat înainte de vreme încep să își piardă răbarea, dar și înțelegerea față de organele statului. În ciuda acestui fapt, modul în care decurge ancheta pare a fi în defavoarea lui Iacob Chișărău, al cărui nume se vehiculează tot mai des în scandaluri iscate la nivel național.

Până una alta un singur lucru este cert: trei tineri sunt sub pământ, iar cel care se face responsabil de moartea lor umblă liber ca pasărea cerului.

„Prima expertiză medico-legală a fost contestată de Parchet și s-a efectuat alta. Zilele acestea, urmează să primim un răspuns în ceea ce o privește”, a declarat Vlad Hosu, avocatul familiilor victimelor.

Potrivit unor surse neoficiale, prin prima expertiză medico-legală, Iacob Chișărău a încercat să demonstreze că ar fi suferit un accident vascular cerebral în momentul producerii accidentului. Problema documentelor, însă, a fost că, deși avizele medicilor au fost eliberate de unități spitalicești diferite, niciunul dintre acestea nu a confirmat negru pe alb boala autorului accidentului. Astfel că, ambiguitatea primei expertize i-a determinat pe procurori să o respingă.

Pentru că legea permite, Iacob Chișărău a continuat demersul de a-și salva pielea și a inițiat efectuarea unei noi expertize, prin care să demonstreze același lucru. Procurorii analizează încă adeverințele sale medicale, urmând să precizeze în această perioadă care este verdictul lor. „Așteptăm un răspuns pe această temă, dar sunt convins de faptul că dosarul ajunge într-un timp foarte scurt, de acum, pe rolul instanței de judecată”, subliniază avocatul Vlad Hosu.

 

 

Comments

  1. nihil lex says:

    pt unul ca el legea nu e valabila…

  2. Adrian says:

    O scursoare a societatii bolnave in care traim, acest Chisarau care se pare ca este tinut in brate de unele persoane care mai au interese la Moldomin (vezi spaga de 50000 de euro)!!!! daca era o persoana oarecare in locul gunoiului acesta era de mult la puscarie!!!!

  3. gainar says:

    dar ce? legea e si pt el?