ACCES INTERZIS spre munte! Drumul se închide din cauza viscolului! [UPDATE]

viscol la munte
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Veste proastă pentru turiștii care plănuiau să urce astăzi pe munte. Autoritățile au intrat în alertă în urma unui cod portocaliu de vânt puternic, iar accesul spre Muntele Mic este interzis.

Județul Caraș-Severin a intrat, în această dimineață, sub incidența unui cod portocaliu de vânt puternic. Mai exact, la peste 1.700 m altitudine, sunt anunțate intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 90 km/h. Codul portocaliu este în vigoare până la ora 14.00. Drept urmare, Consiliul Județean a solicitat închiderea drumului de la telescaun până pe vârful Muntelui Mic.

Polițiștii, reprezentanții Salvamont, jandarmii montani, angajații Comandamentului de Iarnă al Consiliului Județean și firma de deszăpezire, cu toții vor acționa pentru ca turiștii aflați deja sus pe munte să fie în siguranță. Potrivit lui Nelu Gherga, proprietar de pensiune pe Muntele Mic, la această oră sunt aproximativ 30 de turiști pe munte. Aceștia vor fi atenționați, iar în cazul în care doresc să coboare de pe munte, vor fi îndrumați de autorități. „Nu coborâm turiștii dacă nu doresc să coboare. Astăzi este abia vineri, iar important pentru noi este să fie în siguranță și să nu stea în viscol, nu să le stricăm mini vacanța”, a declarat, pentru Express de Banat, comisar-șef Decebal Davidoiu, șeful Poliției Rutiere Caraș-Severin.

Deocamdată, drumul de acces spre Muntele Semenic nu este vizat de măsura închiderii.

La mijlocul lunii noiembrie, un alt viscol a surprins câțiva turiști pe Muntele Semenic. Aceștia au fost coborâți abia după intervenția pompierilor.

promovare banner maxagro Muzeul TM

UPDATE, ora 18.00

Codul portocaliu al meteorologilor a fost prelungit până la ora 20.00, după care rămâne în vigoare un cod galben de vânt puternic până la ora 3.00. Așadar, drumul spre Muntele Mic rămâne închis.

CITEȘTE ȘI: Turiști blocați pe Semenic din cauza viscolului și a ceții

Sursă foto: hotnews.ro

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/