Turiști blocați pe Semenic din cauza viscolului și a ceții

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Mai mulți turiști care și-au petrecut sfârșitul de săptămână pe Semenic au rămas blocați pe munte din cauza viscolului și a ceții.

Prima ninsoare serioasă din acest sezon aduce și primele probleme pe Semenic. Mai exact, 12 persoane au rămas blocate în singura pensiune deschisă pe munte. Oamenii nu au putut coborî cu mașinile din cauza stratului consistent de zăpadă, a viscolului și a ceții. În ajutorul lor au intervenit pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” și jandarmii din Văliug. „Oamenii ne-au cerut sprijinul pentru că nu au mai putut coborî cu mașinile. Angajații noștri au plecat acolo cu autoșenilata, cu o autospecială și o mașină operativă, în total 7 subofițeri sunt acolo”, a declarat, pentru Express de Banat, slt. Elena Tarla, purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic”.

Problema a fost rezolvată în jurul orei 17.00, după zeci de minute de intervenție, informează slt. Elena Tarla. „Colegii mei au rezolvat problema, au deszăpezit porțiunea respectivă de drum, era vorba de aproximativ 100 de metri și au rămas acolo pentru a-i sprijini pe turiști să își deszăpezească mașinile”.

Probleme au existat și în alte zone din Caraș-Severin. Din cauza vântului puternic, pe DN 58, în zona localităţii Prigor, a căzut un copac, îngreunând circulaţia pe un sens de mers, iar în localitatea Brădişoru de Jos au căzut câteva cabluri electrice. Echipaje de pompieri militari au intervenit şi în comuna Zăvoi, unde căderile de precipitaţii au provocat inundaţii. La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin se monitorizează în continuare cursurile apelor din judeţ, fiind depăşite la acest moment cotele de atenţie pe râurile Rusca, Bistra şi Pogăniş.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Județul Caraș-Severin se află sub cod galben până la ora 20.00, fiind anunțate intensificări ale vântului și ninsori în zona de munte.

Sursă foto: dr. Mihaela Fibișan

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/