[FOTO] „România este patria mea şi Reşița este sufletul meu, restul sunt doar țări şi oraşe!”

Primarul Reșiței a rostit cuvinte emoționante în piața centrală cu ocazia Zilei Naționale a României, în cadrul unei ceremonii care i-a mai scos în prim-plan doar pe președintele Consiliului Județean și pe prefectul Florența Albu, reprezentanta guvernului în teritoriu.

Liderii politici și șefii de instituții unși în funcție de simpatiile politice au rămas anul acesta undeva în apropierea scenei. Unii au ascultat vocea străzii, alții au judecat că e campanie electorală și că nu ar da bine să politizeze sărbătoarea națională. Prefectul Florența Albu a salutat forțele armate, apoi a transmis celor prezenți în piață mesajul premierului Dacian Cioloș. La microfon a urmat Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean, care a vorbit despre identitatea națională, despre idealul comun al tuturor românilor, însă cel mai mult au impresionat cuvintele primarului Nelu Popa, care a vorbit mai puțin despre trecut și mai mult despre prezent și viitor.

„Important este să înţelegem că nu termopanele, asfaltul şi firma luminoasă dau identitate unui oraş, ci starea de spirit a celor ce-l populează! Bunăstarea unei comunităţi depinde de un complex de factori: nu stă în puterea unui primar să mărească salariile sau pensiile, dar voi încerca să le asigur oamenilor condiţii decente, un oraş civilizat şi sigur. În continuare voi face tot ceea ce depinde de mine pentru a atrage investitori, astfel încât oamenii să aibă locuri de muncă, un acoperiş deasupra capului, să aibă unde să-şi plimbe copiii şi, mai ales, să fim mândri că suntem din Reşiţa! În urmă cu trei ani circula un dicton: «E trist că m-am născut în România, dar e dramatic că m-am născut la Reşiţa!». În fapt era o dublă povară. Îmi doresc ca împreună să avem siguranţa unui destin asumat al Reşiţei, acolo unde ne-am ales să ne trăim şi bucuriile, şi tristeţiile vieţii. România este patria mea şi Reşiţa este sufletul meu, restul sunt doar ţări şi oraşe! La mulţi ani români oriunde v-a purtat destinul!”, a spus primarul Nelu Popa.

Manifestările prilejuite de ziua de 1 Decembrie s-au încheiat cu parada militară, cele mai multe blițuri fiind atrase de o dubă a mascaților de la IPJ Caraș-Severin, pe care se afla un lunetist perfect camuflat.