Drum nou spre Semenic! Primarul Maria Damian leagă Drumul European 70 de Trei Ape!

casinoherculane by sungarden

Peisajele fascinante din Munții Semenicului vor fi admirate cât de curând de un număr mult mai mare de turiști decât în prezent și asta pentru că apar noi căi de acces spre Trei Ape, Gârâna sau Văliug! Doar 12 kilometri de asfalt urmează să lege comuna Teregova de Lacul Trei Ape!

Turismul în zona Semenic are toate șansele să se dezvolte odată cu investițiile noi care se fac în infrastructură, investiții care deschid noi căi de acces către locurile de vis din Banatul de Munte. O astfel de inițiativă aparține Mariei Damian, primarul comunei Teregova. Aceasta a dezvăluit pentru expressdebanat.ro un proiect extraordinar care are mari șanse de a fi implementat în perioada următoare. „Noi facem parte dintr-un GAL (grup de acțiune locală – n.r.) alături de Oţelu Roşu, printre primele din ţară, al 18-lea, iar fiecare localitate în parte va depune câte un proiect. Cel mai important proiect ar fi un drum agricol, pe care l-au respins atunci când l-a depus soțul meu, fostul primar, pe Măsura 1.2.5. Teregova a devenit proprietara Lacului Trei Ape și s-a vrut deschiderea drumului de aici, de la Teregova, la Trei Ape. Sunt 12 km, e cel mai scurt drum. S-a depus proiectul atunci, dar s-au dat bani la alte proiecte, a declarat Maria Damian.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Realizarea acestui drum nu ar fi doar în avantajul turismului din zona Semenic, ci și al proprietarilor de teren din Teregova. Pe lângă faptul că turiștii ar putea ajunge din E 70 direct la Trei Ape, fără să mai ocolească o sută și ceva de kilometri, prin Caransebeș și Reșița, automat ar creşte preţul terenului în Teregova. „Sunt deservite aici vreo 8.000 de hectare, vă daţi seama că toţi proprietarii de terenuri din Teregova ar fi avantajaţi. Mai aveam şi alte variante. Mai este un drum al Direcţiei Silvice, au spus că nu ni-l pot da, mai e varianta pe Valea Timişului, unde era altcineva proprietar, dar am rămas la drumul ăsta care duce la Trei Ape. Acum există drum agricol acolo. Din februarie se dă drumul la axa de finanțare și îl putem asfalta!”, a mai spus primarul Maria Damian.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/