[FOTO] Municipiul Caransebeș s-a transformat în raiul înaripatelor campioane!

Cel mai mare campionat național de păsări și animale mici de rasă se organizează, în acest sfârșit de săptămână, în municipiul Caransebeș. Expoziția Națională a României 2016, în premieră în patria gugulanilor, a reunit crescători din întreaga țară.

Acțiunea este coordonată de vicepreședintele Federației, Carmen Oancea și de vicepreședintele Uniunii Europene la acest forum, Rolinger Istvan din Ungaria. Acesta din urmă s-a temut pentru organizarea acestei manifestări din cauza răspândirii gripei aviare, pentru că în Ungaria este interzis transportul peste graniță a păsărilor.

Caransebeșenii pot vedea exemplare ale celor mai buni crescători din țară, care au adus campionii ultimilor ani la iepuri, la păsări de curte, porumbei – campioni europeni și naționali. Sunt peste 650 de exemplare de iepuri din 36 de rase, peste 1.400 de porumbei din 91 de rase și varietăți de culoare, peste 800 de exemplare de păsări de curte, iar ca atracție pentru cei mici: papagali, porcușori de Guineea, fazani, peruși, rațe mandarine, păsări exotice.

La finalul celor trei zile de expoziție va avea loc premierea câștigătorilor, organizatorii oferind premii în cupe și diplome, după cum ne-a precizat Vasile Liviu, președintele Asociației Crescătorilor de Păsări, Animale mici de rasă Tibiscum Banat din Caransebeș.

Expoziția este și cu vânzare, însă nu toate animalele pot fi cumpărate, pentru că de obicei crescătorii nu vând animalele campioane, ne-a menționat președintele asociației, care a mai dorit să adauge că mâine și duminică va avea loc un târg cu vânzare în zona Sălii Polivalente „Victoria”.

La manifestare a luat parte și primarul Felix Borcean, care a dorit să se întoarcă și cu fiul să pentru a vizita expoziția. Aceasta este deschisă în două locații: sala de sport „Valeria Borza” a Școlii Generale Nr. 8 și sala de sport din cartierul Pipirig.