Abia instalat la comanda Jandarmeriei cărăşene, colonelul Tobă a intrat în subordinea lui Ioan Crina!

Numit luna aceasta inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Gl. bg. Vasile Zorzor” Caraş-Severin, col. Alexandru Tobă este subordonat, începând de ieri, pesedistului slt. Ioan Crina.

Consilierii judeţeni au aprobat ieri un proiect de hotărâre propus de preşedintele Silviu Hurduzeu, privind schimbarea componenţei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Caraş-Severin. Situaţia este justificată legal, „calitatea de membru al ATOP pierzându-se în cazul în care titularul nu mai îndeplineşte funcţia care a determinat determinarea sa“, explică Hurduzeu, făcând trimitere la Regulamentul de funcţionare a ATOP, conform HG 787/2002.

În consecinţă, locul deţinut până ieri în ATOP de către fostul inspector şef al IJJ Caraş-Severin, lt. col. Ionel Dina-Mănoiu, a fost luat de noul inspector şef, col. Alexandru Tobă. Preşedinte al ATOP Caraş-Severin este, începând din data de 23 august 2016, consilierul judeţean PSD Ioan Crina.

Din informaţiile noastre, experienţa militară a lui Ioan Crina constă în cele 9 luni de armată obligatorie făcută la Lipova, pe vremea lui Ceauşescu, şi în câteva săptămâni de încorporare după terminarea facultăţii, când a primit gradul de sublocotenent. La fel cum în armată funcţia bate gradul, în civilie gradele militare n-au nicio şansă în faţa funcţiilor politice. Or, Crina este preşedintele PSD Reşiţa şi, implicit, vicepreşedinte al PSD Caraş-Severin.

CITEŞTE ŞI: Jandarmul Alexandru Tobă, din adjunct la Bucureşti, şef la Caraş-Severin