„Jolly Jokerul“ PSD-ului, de la Garda de Mediu şi Inspecţia Socială, director la Tineret şi Sport!

Numit ieri, prin ordin de ministru, director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, un pesedist fără astâmpăr se dovedeşte a fi un profesionist polivalent. Atât de profesionist, încât omul n-a făcut mulţi purici în niciun loc plătit din bani publici, la care se pare că oricum e abonat.

În ultimii 2 ani, Marius Bălean a mai ocupat funcţii la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (inspector), la Garda de Mediu (comisar-şef, prin numire în octombrie 2017), la cabinetul unui europarlamentar PSD, Victor Negrescu, şi în administraţia unor societăţi comerciale aflate în subordinea Consiliului Judeţean Caraş-Severin (după alegerile locale din 2016).

A intrat în câmpul muncii prin 2009, ca purtător de cuvânt al primarului Mihai Stepanescu în primul mandat al acestuia, fiind angajat „inspector de specialitate“ în Primăria Reşiţa. Apoi, Marius Bălean a fost pus de Stepanescu pe loc eligibil pe lista USL de la alegerile din 2012, devenind consilier local PSD. Moment în care a preluat managementul unui post de televiziune apărut peste noapte la Reşiţa, Vest TV, cu misiunea nedeclarată de a se îngriji de imaginea aceluiaşi Stepanescu. Arestarea fostului primar pentru luare de mită, în noiembrie 2015, a dus implicit la închiderea, peste doar câteva luni, a acelei televiziuni. În iunie 2016, Bălean a candidat pentru funcţia de primar PSD la Văliug. Fără succes, căci pe astfel de posturi nu ajungi prin numire. Dar a devenit consilier judeţean, intrând pe lista eligibililor agreaţi de Ion Mocioalcă.

Marius Bălean a fost numit ieri, de ministrul Tineretului şi Sportului, director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, în locul Danielei Lupşan. Aceasta a avut un mandat interimar de şase luni, început odată cu plecarea fostului director Cătălin Hogea pe funcţia de subprefect al judeţului. Tot director la DJTS Caraş-Severin a fost cândva şi un alt social-democrat, Marius Romulus Damian, numit zilele trecute director general al Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci. Aşadar, şefia DJTS este de bun augur pentru pesediştii care o apucă. Cu atât mai bine pentru Bălean, care schimbă funcţiile din instituţiile publice ca pe şosete.