A șasea zi de proteste la Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin

protest dsp

Angajații DSP continuă protestele după șase zile de la declanșarea lor. Oamenii cer egalitate în muncă și în venituri.

O nouă zi de proteste, astăzi, la DSP Caraș-Severin. Angajații se manifestă pașnic și spun că vor continua să iasă în fața instituției până când doleanțele le vor fi ascultate și rezolvate. Mai mult, aceștia au încredere că sistemul nu-i va dezamăgi, așa cum nici cei care astăzi protestează nu au făcut-o pe perioada pandemiei când Ministerul Sănătății cerea responsabilitate și multe ore de muncă lucrate peste program.

Desfășurăm o activitate complexă. Am fost alături de țară, de lume, de Guvern, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), și de toate instituțiile statului pe perioada pandemiei. Toată lumea a muncit. Noi nu am avut zi, nu am avut noapte. Plecam de la DSP în vamă și făceam triaj acolo pentru a proteja cetățenii. S-au făcut campanii de vaccinare, s-a făcut vaccinare în teren, s-a făcut permanență la ISU, s-a făcut permanență chiar și acasă. Am lucrat la Centrul de Coordonare. S-a lucrat zi – lumină împreună cu asistentele de la dispensarele școlare, de la 8.00 dimineața până la 22.00 seara, urmând noaptea să preluăm apelurile pe două – trei telefoane, le aveam acasă, pentru că era permanență, și trebuia să răspundem cetățenilor. A fost foarte greu, nu a fost ușor. Unii dintre noi ne-am pierdut și o parte din sănătate”, povestește Speranța Ponoran, angajată la Direcția de Sănătate Publică a Județului Caraș-Severin din anul 1998.

Protestatarii cer egalitate în muncă și-n venituri. Pentru mulți, venitul lunar nu depășește 3.200 de lei, iar potrivit personalului, salariile nu au mai fost majorate din 2017.

Salariile noastre nu au mai fost majorate din 2017. De foarte mulți ani, personalul nostru este plătit pe două categorii, personal public și personal contractual, fapt care a dus la niște discrepanțe între salariul de încadrare și salariul net care este încasat. Menționez faptul că după 25 de ani de vechime în instituție, și încă 10 ani lucrați în altă parte, deci 35 de ani de vechime în muncă, realizez un salar lunar de 3.200 de lei, care este necorelat cu nevoile și prețurile actuale. Fiind în a șasea zi de protest, noi sperăm și avem încredere că situația va fi rezolvată, și vom fi băgați în seamă, pentru că merităm, chiar suntem rămași în urmă față de alte categorii de bugetari și salariile nu acoperă nici măcar coșul zilnic”, a mai spus angajata DSP.

Protestele continuă și la Casa Județeană de Pensii și la Agenția de Plăți și Inspecție Socială Caraș-Severin. Solicitările angajaților din cele două instituții sunt similare cu cele ale salariaților DSP. CITEȘTE ȘI: Nemulțumiți de salarii, angajații Casei de Pensii Caraș-Severin s-au alăturat protestelor din țară

protest ajpis

Proteste și la AJPIS și la CJP

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/