Primăria Timișoara crește salariile angajaților. Fritz: „Nu este o măsură care îmi va aduce puncte politice”

Salariile angajaților din Primăria Timișoara vor fi majorate începând cu data de 1 iunie, dacă consilierii locali își vor da acordul. „Nu este o măsură care îmi va aduce puncte politice. Va pune o presiune suplimentară pe buget. Dar mi-o asum, ca alte decizii dificile, pentru că este necesară”, a explicat Dominic Fritz.

Funcționarii din cadrul Primăriei Timișoara vor primi o leafă mai mare. Primăria Timișoara a pregătit un proiect de hotărâre privind majorarea salariilor angajaților. Reprezentanții primăriei transmit că este prima astfel de creștere în ultimii cinci ani pentru angajații municipalității și a celor din instituțiile subordonate.

La deprecierea monedei naționale în acești ani se asociază contextul economic actual care au condus la scăderea în termeni reali a puterii de cumpărare și la migrarea salariaților din primărie către alte instituții publice care oferă un nivel salarial mai atractiv (de exemplu, Consiliul Județean Timiș, ANAF etc.)”, a informat Primăria Timișoara.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Prin noul proiect de hotărâre, coeficienții de ierarhizare sunt legați de salariul viceprimarului. Dominic Fritz spune că este conștient de faptul că această măsură nu-i va aduce puncte politice, dar că este necesar a fi luată.

Pentru Primăria Timișoara devine din ce în ce mai dificil să atragă oameni profesioniști și să-și păstreze oamenii cei mai performanți, cu salarii mici. Nu putem construi o administrație care livrează rezultate pentru cetățeni fără să oferim salarii competitive. De aceea, am publicat astăzi un proiect de hotărâre prin care legăm coeficienții de ierarhizare cuprinși în HCL 90/2022 de salariul viceprimarului. Propun consiliului local să aprobe intrarea în vigoare a acestor creșteri începând cu data de 1 iunie. Nu este o măsură care îmi va aduce puncte politice. Va pune o presiune suplimentară pe buget. Dar mi-o asum, ca alte decizii dificile, pentru că este necesară. Un oraș atractiv are nevoie de o primărie care este un loc de muncă atractiv”, a afirmat primarul Timișoarei.

banner 970 x 250