Robu: Timișoara a fost orașul florilor. Astăzi, este orașul buruienilor

timisoara spatii verzi

Fostul primar Nicolae Robu critică actuala administrație pentru faptul că nu se îngrijește de spațiile verzi din oraș. „Timișoara a fost cu adevărat orașul florilor. Astăzi, Timișoara este orașul buruienilor, în acest sezon, prin excelență al păpădiei”, spune Robu.

Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, îl critică pe Dominic Fritz pentru faptul că nu are grijă de spațiile verzi din oraș. Astfel, Robu spune că orașul a ajuns unul al buruienilor.

Fără “grădinar șef”, dar cu un dr. ing. în Horticultură director la firma Horticultura, cu un ca mine ca primar, dar cu un dr. ing. în Horticultură director al Direcției de Mediu, cu ceilalți colaboratori pasionați de profesia și ocupația lor atât de frumoase, Timișoara a fost cu adevărat orașul florilor, cu mai multe flori ca oricând în existența sa, în respect față de iluștrii înaintași iubitori și promotori ai florilor, care v-au adus acest supranume! Astăzi, Timișoara este orașul buruienilor, în acest sezon, prin excelență al păpădiei”, a afirmat fostul primar.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Nicolae Robu a atras atenția asupra faptului că puful păpădiei provoacă alergii în rândul timișorenilor, dar susține că lui Dominic Fritz nu îi pasă de asta.

Este cunoscut, floarea de păpădie ține puțin, după care se transformă în puf, un puf puternic alergogen, ca și planta însăși, în continuare, după trecerea pufului! Dar ce contează pentru un șarlatan ca Dominic Samuel Fritz, care nu e, de fapt, primar – primarul trebuind să fie, după bunul simț și în spiritul și litera legii, un membru al comunității, nu un misionar!-, care nu simte, nu empatizează ca un primar, ci are atitudine tipică de guvernator de colonie! Biată Timișoara, asta ai ajuns, o colonie disprețuită și jefuită cum sunt coloniile, în general”, a adăugat fostul edil al Timișoarei.

Pe de altă parte, Primăria Timișoara se laudă pe Facebook că a prelungit programul pentru întreținerea spațiilor verzi din oraș.

În această perioadă, când există un nivel ridicat de umiditate sau ploi și pe timpul zilei, temperaturile depășesc 20 de grade, condițiile sunt optime pentru ca vegetația să crească cu aproximativ 1-1,5 cm pe zi. Am cerut companiilor care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi – Horticultura, Rogera și Barierra – să prelungească programul de lucru în această perioadă și să lucreze chiar și în weekend pentru a ține sub control acest fenomen. În total, pentru cosirea vegetației, activează în acest moment aproximativ 100 de lucrători”, au informat reprezentanții instituției.

banner 970 x 250