La Timișoara a început FAST, festivalul dedicat școlilor de arhitectură din România

fast festival arhitectura timisoara
timisoara capitala 2023

A început FAST, primul festival dedicat școlilor de arhitectură din România. Este organizat de Universitatea Politehnica Timișoara.

Studenți, profesori, arhitecți și alți specialiști din domeniu au venit la Timișoara din Cluj-Napoca, Oradea, Iași, București, dar și din străinătate.

„Festivalul aduce la Timișoara peste 20 de speakeri naționali și internaționali, delegați din toate centrele de arhitectură din țară, dezbateri, expoziții, prelegeri, activări și workshopuri, într-un eveniment adresat atât arhitecților consacrați sau în devenire, cât și celor pasionați de temele mediului construit”, transmit organizatorii.

Tema din acest an este Sustainable Futures, Leave No One Behind și traversează cele 3 secțiuni: talks, activations și exhibitions.

Cuib de vise 1000x100

Prima zi a debutat cu vernisajul primei expoziții colective a celor 5 școli  prezente în festival – Sustainable Futures X5, performance-ul artistului Dan Perjovschi la ARChA (White Chalk), inaugurarea pavilioanelor FAST din Campusul UPT – construite peste vară de echipe de studenți și tutori arhitecți și un workshop pentru studenții care vor să învețe să scrie despre arhitectură susținut de revista Zeppelin.

Urmează încă 4 zile de festival. FAST: Festival for Architecture Schools of Tomorrow este  dezvoltat de Ordinul Arhitecților din România, finanțat prin timbrul arhitecturii, găzduit și coorganizat în 2023 prin proiectul UPT Campus Creativ.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/