A început catastrofa. Substanțe toxice au ajuns în Dunăre!

La finele acestei săptămâni a început în cele din urmă operațiunea de scoatere a sacilor cu îngrășământ chimic de pe fundul fluviului. În timpul procedurii însă, probele de apă ridicate de specialiști au indicat faptul că lucrurile nu sunt tocmai roz.

Macaralele pentru extragerea sacilor din Dunăre au ajuns la Moldova Nouă, însă procedura nu este deloc una ușoară, mai ales că un singur sac cântărește jumătate de tonă. Dacă mai adăugăm și faptul că „marfa” poluantă a stat săptămâni bune pe fundul apei, rezultatul nu ar trebui să mai mire pe nimeni.

Surse oficiale au confirmat pentru Express de Banat faptul că, în timpul operațiunii, în 2 din cele trei probe recoltate, concentrația de Azot, Fosfor și Potasiu (cele 3 elemente conținute de îngrășământ) este peste limitele admise. Mâine, specialiștii vor repeta procedura, iar dacă rezultatele vor fi similare vor declara poluare pe Dunăre. În urma manevrelor, Sistemul de Gospodărire a Apelor a recoltat 3 probe de apă din fluviu.

CITEȘTE ȘI: ABSURD. Peste 800 de tone de substanțe chimice stau în Dunăre din lipsă de bani!

„Sper să se rezolve problema, pentru că sacii sunt deja de multă vreme în apă și riscă să se spargă, să facem altă poluare în oraș, cu acest îngrășământ. Pe lângă praful de la Moldomin, ne mai lipsește să poluăm și Dunărea!”, a declarat edilul-șef al orașului Moldova Nouă, Matei Lupu, pentru www.expressdebanat.ro.

FOTO ARHIVĂ: foto: http://www.ziarulunirea.ro/

Comments

  1. Traim in Romania!Ce va mirati,dupa cate zile ,aui inceput sa scata sacii? Rapizi, nu?Responsabili, sunt in ceata de pe dunare,nu se vad….