A fugit din ţară după ce a furat miliarde de lei!

promovare online Timisoara Casa Auto

Magistraţii timişoreni le-au luat dreptul la libertate celor doi angajaţi ai Căminului pentru Persoane Vârstnice din Reşiţa. Pentru prejudiciul de aproape 2,5 milioane de lei creat instituţiei, aceştia vor petrece ani buni după gratii.

Cercetările în dosarul jafului din bani publici în care Ovidiu şi Jenica Goanţă şi-au „umflat” conturile bancare de pe urma statului au scos în evidenţă vinovăţia celor doi, iar Judecătoria Resiţa i-a condamnat pe inculpaţii mamă şi fiu. Astfel, Jenica Goanţă a primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere și a fost obligată la plata unei amenzi de 2.000 de lei pentru infracţiunile de delapidare, fals intelectual şi uz de fals. Ovidiu Goanţă a fost găsit vinovat pentru delapidare sub forma complicităţii, alegându-se cu o pedeapsă similară cu cea a mamei sale.

CITEŞTE ŞI: Au aruncat banii publici pe pixuri spion!

Lucrurile s-au complicat dramatic pentru cei doi în momentul în care au ajuns în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Timişoara, unde s-a judecat recursul declarat de Ministerul Public, procurorii nefiind de acord cu pedepsele aplicate de Judecătoria Reşiţa. Magistraţii timişoreni nu au manifestat aceeaşi clemenţă faţă de inculpaţii Goanţă, au admis calea de atac şi, rejudecând, au mărit cuantumul pedepselor, dar, cel mai important, au schimbat şi modul de executare al acestora.

Inculpata Goanţă Jenica Viorica va executa pedeapsa principală cea mai grea de 5 ani închisoare, în regim privativ de libertate. Instanţa majorează pedeapsa principală aplicată inculpatului Goanţă Ovidiu pentru complicitate la infracţiunea de delapidare cu consecinţe deosebit de grave la 5 ani închisoare, pedeapsă ce urmează să fie executată în regim privativ de libertate”, se precizează în sentinţa Curţii de Apel Timişoara.

promovare banner maxagro

CITEŞTE ŞI: ŞOCANT: Zeci de miliarde furate de la gura bătrânilor!

Totodată, s-a dispus înlăturarea dispoziţiei de menţinere a sechestrului penal asupra unui imobil pe care familia Goanţă îl are în Municipiul Reşiţa, dar s-a menţinut sechestrul asigurator instituit asupra sumei de aproape 30.000 lei pe care aceştia o aveau la CEC.

În timp ce Jenica Goanţă îşi execută pedeapsa în penitenciar, fiul ei se sustrage săvârşirii pedepsei. Acesta este dat în urmărire internaţională, existând informaţii că ar fi fugit din ţară.

publicitate tmc 640