A fost reluată licitaţia pentru sectorul lipsă din autostrada Lugoj-Deva. Anunţul ministrului Grindeanu

lot 2 a1

Licitaţia pentru Lotul 2 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva a fost reluată, anunţă ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Documentaţia a fost transmisă către ANAP, mai spune oficialul, spre verificare, acţiune care ar trebui să dureze cel mult 10 zile.

„A fost relansată licitația pentru Lotul 2 (Secțiunile E și D) al autostrăzii Lugoj-Deva! CNAIR a transmis astăzi la ANAP, pentru verificare, documentația destinată noii proceduri de licitație. În maximum 10 zile, ANAP trebuie să finalizeze verificarea documentelor, după care CNAIR va putea lansa licitația propriu-zisă a contractului pentru proiectarea și execuția celor două secțiuni ale Lotului 2 din autostrada Lugoj-Deva. Pe secțiunile E și D ale Lotului 2, ce reprezintă sectorul lipsă din autostrada Lugoj-Deva, urmează să fie construite faimoasele «tuneluri pentru urși» cu o lungime totală de 2,13 km.”, a explicat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

CITEŞTE ŞI: Tronsonul cu tuneluri pentru urși din autostrada A1, un proiect blestemat! Banii europeni ar putea fi trecuți la pierderi!

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Licitaţia anterioară pentru acest segment de drum din autostradă a fost deblocată în instanţă în luna ianuarie, după ce una dintre firme a contestat-o. În februarie, o singură firmă a depus ofertă pentru proiectarea şi execuţia porţiunii cu „tuneluri pentru urși”: asocierea de constructori turci Mapa Insaat Ve Ticaret A.S. – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S.

banner 970 x 250