O singură ofertă pentru realizarea porțiunii cu „tuneluri pentru urși” din autostrada A1

lot2

Pas important în vederea realizării singurei bucăți lipsă din autostrada A1 Lugoj – Deva. Ministrul Transporturilor anunță că o singură firmă a depus ofertă pentru proiectarea și execuția porțiunii cu „tuneluri pentru urși”. Este vorba de o asociere de constructori turci.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că a fost depusă o singură ofertă la licitația organizată în vederea proiectării și execuției secțiunii lipsă din autostrada A1 Lugoj – Deva. Și anume, asocierea de constructori turci Mapa Insaat Ve Ticaret A.S. – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S.

Sunt 9,13 km de autostradă care va include 2,13 km de tunel, iar întregul proiect va fi finanțat din fonduri europene. Cele două tuneluri forate care urmează să fie construite între localitățile Margina (județul Timiș) și Holdea (județul Hunedoara) vor fi formate din două galerii unidirecționale, câte una pe fiecare cale de circulație. Complexitatea proiectului, care cuprinde și primele tuneluri rutiere forate din România ultimilor 30 de ani, a determinat selecționarea constructorilor în două etape”, a declarat Sorin Grindeanu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Potrivit ministrului Transporturilor, antreprenorul care va semna acest contract va trebui să finalizeze în zece luni proiectarea și în 28 de luni execuția, la un preț estimat de 1,36 miliarde lei, la care se adaugă TVA.

 

banner 970 x 250