A doua strigare, cu noroc! Există un ofertant pentru studiile necesare începerii proiectului trenului rapid Timișoara-Reșița

tren rapid

Autoritățile sunt în proces de evaluare a singurei oferte depuse pentru realizarea studiilor necesare începerii proiectului trenului cu hidrogen care să lege Timișoara de Reșița. Prima licitație a fost anulată, din cauză că niciun specialist nu s-a arătat interesat să realizeze aceste documentații. 

Primăria Reșița a redeschis licitația pentru această etapă a proiectului la mijlocul lunii august, după ce procedura a fost anulată în iulie. Acum există un ofertant, iar administratorul public al județului Timiș spune că, în cazul în care va fi declarat câștigător, acesta ar putea finaliza prima etapă a proiectului – elaborarea studiului de prefezabilitate – în câteva luni.

„Noi suntem optimiști. La această a doua licitație avem un ofertant. Ce pot să vă spun, pentru că suntem în etapa de evaluare și selecție a ofertelor, s-a trecut deja de faza de evaluare a ofertei tehnice și s-a intrat în faza de evaluare a ofertei financiare. Din ce am înțeles, lucrurile corespund, dar nu trebuie să ne antepronunțăm. Rezultatele, din câte știu, vor apărea zilele acestea și atunci vom ști dacă avem un câștigător pentru elaborarea de studiu de prefezabilitate, în prima etapă, studiul de fezabilitate în a doua etapă, în a treia – documentația tehnică pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția propriu-zisă și ultima etapă este cea care corespunde elaborării cererii de finanțare pentru un viitor program de finanțare.”, a declarat Marian Vasile, administratorul public al județului Timiș.

Practic, viitorul câștigător va începe cu elaborarea studiului de prefezabilitate care va arăta dacă o astfel de investiție majoră pentru regiune este într-adevăr pretabilă, dacă se justifică și este rentabilă din punct de vedere economic.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Anul viitor va fi gata această primă etapă, mă aștept ca studiul de prefezabilitate să fie în câteva luni. Pentru că se fac tot felul de studii în teren, se coroborează toate datele, se fac analize tehnico-economice și după aceea totul este pus într-un raport care practic va conține concluziile pe care ni le dorim. Și dacă aceste concluzii vor fi pozitive, vom proceda la elaborarea studiului de fezabilitate.”, a explicat Marian Vasile.

Elaborarea acestor studii are o valoare estimată de 16 milioane de lei. „Există un acord de asociere pentru această achiziție publică, iar în acesta este prevăzută o sumă de aproximativ 16 milioane de lei, sumă care este de fapt valoarea estimată cu care s-a început procedura de licitație. Vom vedea cât ofertează cel care a depus dosarul și în câteva zile sper că vom avea un rezultat.”, a concluzionat administratorul public de Timiș.

CITEȘTE ȘI: A doua oară-i cu noroc? Licitația pentru trenul cu hidrogen a fost reluată

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/