Guvernul Cioloș a fost respins! Mai puțin de 90 de voturi favorabile

dacian ciolos resita

Guvernul Cioloș nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi învestit. În favoare au votat doar 88 de parlamentari. Pentru învestire era nevoie de minimum 234 de voturi.

184 de parlamentari au votat împotriva guvernului Dacian Cioloș, în timp ce 88 de deputați și senatori au votat „pentru”. Numărul minim de voturi trebuia să fie 234 pentru învestitură.

Prima opțiune politică în acest moment, potrivit președintelui UDMR, Kelemen Hunor, este „resuscitarea” coaliției. Dacă nu se poate, soluția e un guvern minoritar: „important e să nu rămâi baricadat în certitudinile tale, care până la urmă sunt valabile doar în cetatea ta”.

leader board 728 x 90 px

„E clar că acest Guvern nu are cum să treacă, știe și domnul Cioloș, știe toată lumea”, a spus în timpul dezbaterilor Marcel Ciolacu. Liderul PSD afirma că PSD nu poate accepta un ministru al Sănătății care „este părtaș la acest dezastru sanitar”. „Spectacolul politic sinistru trebuie să înceteze”, spunea Ciolacu.

„Suntem în mijlocul furtunii și nu ne permitem să fim superficiali sau iresponsabili”, a susținut premierul desemnat, Dacian Cioloș, în timpul ședinței în care urma să fie dat votul de învestitură. El a cerut „un vot pentru un guvern de criză”.